Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Γεννήθηκε μωρό μέσα σε ασθενοφόρο (ΒΙΝΤΕΟ)

φωτιά Αλεξανδρούπολη

Κατά την εκκένωση του νοσοκομείου

Μία έγκυος γυναίκα γέννησε μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθοδόν  για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου από αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Mάλιστα,  ήταν το τελευταίο πρόσωπο που μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας κατά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης την ώρα που οι φλόγες έφταναν κοντά.

Η ικανοποίηση για την επιτυχία του τοκετού ήταν ολοφάνερη στα πρόσωπα του γιατρού και της μαίας που συνόδευσαν την επίτοκο, την ίδια ώρα που μεταφέρονταν άλλα 11 νεογνά επίσης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Καβάλα και άλλο ένα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ο καπνός έφτασε μέχρι και την Χαλκιδική (ΧΑΡΤΗΣ)

Η εκκένωση του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης ήταν μια από τις πιο δύσκολες “ασκήσεις” εκκένωσης που έχουν κληθεί να διαχειριστούν, όπως αναφέρουν οι επιτελείς του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ενώ για τον επιτόπιο συντονισμό της είχαν μεταβεί από την Αθήνα με στρατιωτικό ελικόπτερο ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Βίλα Μορντώχ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο σχεδιασμός της επιχείρησης είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη μέρα όταν η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές που έφταναν και τα 9 μποφόρ.

Πηγή: thetoc.gr