Φωτιά στον Εβρο: Μελισσοκόμος “αποχαιρετά” με λυγμούς τις μέλισσες του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από τις μεγάλες φωτιές στον Εβρο, όπου μαίνονται αρκετά πύρινα μέτωπα.

Την ίδια στιγμή,  συγκινητικές είναι οι εικόνες που μεταδίδει από τον Εβρο ο μελισσοκόμος Γιώργος Καραφυλλίδης, ο οποίος είδε τη φωτιά να καταστρέφει στο πέρασμά της όλη του την περιουσία.

Ο ίδιος ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και έκανε τον γύρο του διαδικτύου μέσα σε λίγες μόλις ώρες, ξεσηκώνοντας κύμα συμπαράστασης.

«Ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκιά ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε.

Υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτεράκια σας για για να γλιτώσετε από τον καπνό και της φλόγες τη Βασίλισσα σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας και μετά το θάνατο σας. Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε.

Όσα μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσάς θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα κοριτσάκια μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο άτυχος μελισσοκόμος από την Κίρκη του Έβρου στο Facebook.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρης Πανταζής, στην περιοχή του Έβρου έχουν καεί συνολικά 1.200 μελίσσια και κυψέλες, σε σύνολο 26.264 σε Νότιο Έβρο, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη, στην οποία και εντοπίζονται τα 16.068, ενώ από τη φωτιά απανθρακώθηκαν 910 μικρόσωμα ζώα, στην πλειονότητά τους κατσίκια και πρόβατα, 30 αρνάκια και 8 αγελάδες.

Πηγή: zappit.gr