Γιάννης Καλλιάνος: Μέλος σπείρας ο 17χρονος διαρρήκτης που μπήκε στο σπίτι του – «Μπορεί να ήξερε ότι λείπουμε»

Τρομακτικές στιγμές βίωσε το βράδυ της Πέμπτης ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, βλέποντας μέσω κινητού έναν νεαρό να αρπάζει αντικείμενα από το σπίτι του.

Στη σύλληψη του άνδρα που εισέβαλε μέσα στο σπίτι του μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, προχώρησαν στελέχη της ΕΛΑΣ.

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, οι αστυνομικοί ενήργησαν άμεσα και εντόπισαν τον δράστη ο οποίος είναι αλλοδαπός, ενήλικος και φέρεται να ανήκει σε συμμορία που «ειδικεύεται» στις κλοπές και τις διαρρήξεις

Η υποδιεύθυνση αστυνομίας νοτιοανατολικής Αττικής ενήργησε πολύ γρήγορα. Έφθασε στον δράστη και ταυτοποίησε και τους συνεργούς του. Πρόκειται για μία ομάδα η οποία είχε κάνει πολλές διαρρήξεις στη νοτιοανατολική Αττική και όχι μόνο» σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως από την έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν τόσο τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί από την οικία του κ. Καλλιάνου όσο και αντικείμενα που η συμμορία είχε «ξαφρίσει» από άλλα σπίτια.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως τη συμμορία αποτελούσαν τρία άτομα. Ένας άνδρας από την Κούβα, ένας από τη Χιλή και ένας Ρομά. Επίσης οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως από την έρευνα που έγινε εντοπίστηκε και η κρυψώνα της συμμορίας, ο χώρος δηλαδή που αποθήκευαν τα κλοπιμαία.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το πώς βίωσε εκείνες τις στιγμές μετά την θρασύτατη ληστεία στο σπίτι του.

«Μπορεί να ήξερε ότι δεν ήταν κανείς στο σπίτι, γιατί συνήθως ή τις περισσότερες φορές δεν είναι κανείς στο σπίτι εκείνη την ώρα. Ενδεχομένως να παρακολουθούσε. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είναι μια σπείρα που έχει απασχολήσει τα νότια προάστια, κυρίως τις περιοχές της Γλυφάδας και της Βούλας. Γύρισε η γυναίκα μου στις 10 παρά και είδε ανάστατα τα συρτάρια. Αυτός μπήκε από το μπαλκόνι, έσπασε με κατσαβίδι ή άλλο εργαλείο το τζάμι, αν και είναι ισχυρό, και άνοιξε μία τρύπα στη γωνία του τζαμιού. Είναι παλιό το σπίτι, τριώροφο, κανείς δεν είδε τίποτα και μου κάνει εντύπωση γιατί είναι μια ιδιαίτερα φυλασσόμενη περιοχή», είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Αποφασισμένοι να σκοτώσουν οι χούλιγκανς - «Κ@@μπατσοι, θα σας βρούνε κρύους»

Δείτε επίσης: Θύμα διάρρηξης ο Γιάννης Καλλιάνος – Εβλεπε live τον διαρρήκτη από το κινητό του (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ήταν βομβαρδισμένο τοπίο. Δεν τον απασχόλησε να πάρει ηλεκτρονικές συσκευές, μόνο κοσμήματα, ρολόγια, χρυσαφικά. Μπήκε καταδρομικά στο σπίτι, με έρπειν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που έκλαιγε η γυναίκα μου τόσο έντονα που δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήθελε να μου πει. Είναι ένας ψυχολογικός βιασμός», υποστήριξε στη συνέχεια ο Γιάννης Καλλιάνος.

Το χρονικό της ληστείας και το βίντεο

To ρολόι δείχνει 20:27 το απόγευμα. Ο νεαρός δράστης έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Βρίσκεται έξω από το σπίτι του Γιάννη Καλλιάνου. Περπατά σκυφτός όσο μιλάει στο τηλέφωνο.

Του παίρνει μόλις 12 λεπτά για να σπάσει, πιθανότατα με λοστό, την μπαλκονόπορτα και να εισβάλει στο εσωτερικό. Σέρνεται στο πάτωμα για να εξερευνήσει τους χώρους του σπιτιού. Έχει αναμμένο τον φακό του κινητού.

Με γρήγορες κινήσεις μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα της οικογένειας που βρίσκεται και η κούνια του μωρού και αρχίζει να ανοίγει ντουλάπες και συρτάρια.

Πετά κάτω το μαξιλάρι και αρπάζει τη μαξιλαροθήκη για να την χρησιμοποιήσει σαν σάκο. Φορά μαύρα γάντια για να μην αφήσει πίσω του δακτυλικά αποτυπώματα και ψάχνει για χρήματα και κοσμήματα. Ο δράστης πατά ακόμα και πάνω στο κρεβάτι προκειμένου να ψάξει τις ντουλάπες.

Όταν τελειώνει με το υπνοδωμάτιο, περνά στο γραφείο του μετεωρολόγου του MEGA και βάζει μέσα στη μαξιλαροθήκη ό,τι βρει. Μοιάζει να έχει αποκτήσει άνεση με το σπίτι και να κινείται ανενόχλητος παρά το γεγονός ότι κάμερες σε κάθε γωνιά του διαμερίσματος τον καταγράφουν.

Για είκοσι λεπτά ο δράστης έμεινε μέσα στο σπίτι του. Όλη αυτήν τη διάρκεια φαίνεται να μιλούσε σε ανοιχτή ακρόαση με τον συνεργό του που του έδινε αναφορά σε περίπτωση που επέστρεφε κάποιος στο σπίτι.

Πηγή: protothema