Γιώργος Κυπαρίσσης: Τρεις ύποπτοι στη ΓΑΔΑ για την συμμετοχή στην απαγωγή

Ημαθία Απόλλων Άρης Σέρρες σύλληψη Ηράκλειο ξυλοδαρμός ληστεία

Τις πρωινές ώρες (5/3) προσήχθησαν στο τμήμα εγκλημάτων

Στη ΓΑΔΑ έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, δυο άνδρες και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για δύο άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναικα 39 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και ανακρίνονται από τις αρχές.

Εξετάζεται σοβαρά η συμμετοχή τους στην απαγωγή του επιχειρηματία τον οποίο άφησαν ελεύθερο το πρωί της Παρασκευής μετά από 70 ημέρες ομηρίας και ποιος ο ρόλος τους σε αυτή.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Πρωινές ώρες σήμερα 5/3/22 προσήχθησαν στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής και προσωπικής ελευθερίας 41χρονος, 34χρονος και 39χρονη ημεδαποί, οι οποίοι εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση αρπαγής επιχειρηματία».

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικακού στη ΓΑΔΑ συνδέεται με την υπόθεση.

Η απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση έγινε στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη με τον επιχειρηματία να ζει στιγμές εφιαλτικές. Οι δράστες του είχαν κλειστά τα μάτια για να μην βλέπει, τον είχαν την περισσότερη ώρα στο πάτωμα και τον απειλούσαν κάθε φορά που οι στενοί συγγενείς του, δεν ήταν σε θέση να ικανοποιήσουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μετά τις συλλήψεις για την υπόθεση (ΦΩΤΟ)

Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για τα λύτρα βρίσκονταν σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. Αρχικά ζητούσαν 2.000.000 ευρώ και από τα τέλη Ιανουαρίου επειδή η οικογένεια αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, έπεσαν στο 1.500.000. Αργότερα στα μέσα Φεβρουαρίου, κατέβηκαν στο 1.000.000 ευρώ και τελικά η συμφωνία όπως λένε τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του επιχειρηματία έκλεισε πριν από λίγες μέρες, για ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ. Το πρωί της Παρασκευής οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο.

Οι κακοποιοί άφησαν τον 40χρονο επιχειρηματία στην περιοχή του Τατοΐου λίγο πριν τις 08.00 το πρωί, δύο μέρες άφοτου η οικογένεια του Κυπαρίσση είχε καταβάλει 800.000 ευρώ σε λύτρα

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *