Γκάζι: «Επειδή προσήχθη δεν σημαίνει ότι είναι εγκληματίας – Δέχομαι απειλές», λέει η δικηγόρος του 33χρονου (ΒΙΝΤΕΟ)

Γκάζι πυροβολισμοί

Ο 33χρονος έχει πλούσιο ποινικό μητρώο

Την ώρα που οι τρεις τραυματίες της επίθεσης με πυροβολισμούς στο Γκάζι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, η δικηγόρος του φίλου του 37χρονου πιστολέρο περιγράφει τα πράγματα από την πλευρά του εντολέα της.

Ο έλεγχος στον φάκελο του 33χρονου έδειξε πως ο ίδιος είχε απασχολήσει τους αστυνομικούς κατ’ επανάληψη. Το 2008 φέρεται να συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών, ενώ δύο χρόνια μετά κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών. Το 2012 το όνομά του ενεπλάκη σε εγκληματική οργάνωση για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά.




Δείτε επίσης: Γκάζι: Παίρνουν εξιτήριο οι δύο από τους τρεις τραυματίες

«Δε σημαίνει ότι η εγγραφή στο δελτίο εγκληματικότητας ότι θα καταλήξει σε μια ποινική δικογραφία. (…) Επειδή γίνεται προσαγωγή ενός ατόμου, επειδή διερευνάται η τέλεση ενός εγκλήματος, δε σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει τελέσει το έγκλημα. Η εγγραφή στο δελτίο εγκληματικότητας δεν είναι ούτε κατηγορητήριο εις βάρος του συλληφθέντα», λέει, μιλώνατς στο MEGA, η δικηγόρος του 33χρονουν, Σταματία Μάρκου.

«Όταν κάνουμε επίκληση του δελτίου εγκληματικότητας, αφήνεται μια λανθασμένη εντύπωση ότι εφόσον έχει 10 εγγραφές εκεί… όπως ο εντολέας μου έχει συλληφθεί πράγματι 4 φορές και δεν έχει λάβει καμία καταδίκη, μην αφήνουμε να εννοηθεί ότι ο εντολέας μου ήταν εγκληματίας ή του χάιδεψαν τα αυτιά και είχε μια ευνοϊκή μεταχείριση και δεν πήρε καταδίκη. Πάντα οι δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές μελετούν τα στοιχεία και κρίνουν σύμφωνα με αυτά».

Διαβάστε επίσης  Αγιοι Ανάργυροι: Στο ψυχιατρείο με εντολή υπουργού η μητέρας της Κυριακής

Όπως λέει η ίδια:

«Για να μην απολογήθηκε ποτέ και να μην κατηγορήθηκε ποτέ, δεν είχε εμπλοκή. Δεν είναι τυχαίο ότι στα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης, ακόμη και αν το δελτίο εγκληματικότητας έχει εκ παραδρομής εισέλθει στη δικογραφία, το αρμόδιο δικαστήριο δεν το καθιστά αναγνωστέο γιατί δεν είναι κάποια απόδειξη για την δράση ενός ανθρώπου».

Η ίδια καταγγέλλει πως έχει δεχθεί απειλές για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Ζητώ τον σεβασμό, είναι ένας άνθρωπος, δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, δεν πυροβόλησε».

Πηγή: Live News (mega)

Πηγή φωτό: Eurokinissi