Γκάζι: Προφυλακιστέος ο 33χρονος φίλος του πιστολέρο

Γκάζι πυροβολισμοί

Δήλωσε σοκαρισμένος στην απολογία του

Τον δρόμο της φυλακής πήρε σήμερα ο 33χρονος φίλος του άνδρα που πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις νεαρούς Κρητικούς στο Γκάζι.

Ειδικότερα, σήμερα ο 33χρονος κατηγορούμενος απολογήθηκε ενώπιον της 29ης τακτικής ανακρίτριας για την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή. Ο 33χρονος κατά την προανακριτική του απολογία φέρεται να είχε δηλώσει σοκαρισμένος από την εν ψυχρώ επίθεση του οδηγού του τζιπ στην παρέα των νεαρών στο Γκάζι.




Ακόμη, φέρεται να υποστήριξε ότι το μόνο που έκανε εκείνος ήταν να ρίξει ένα χαστούκι σε έναν από την παρέα των Κρητικών που τον έφτυσε. Τότε και πριν το καταλάβει ο οδηγός του τζιπ έβγαλε όπλο και πυροβόλησε. «Τα έχασα, μπήκα μέσα στο αυτοκίνητο και έκανα εμετό. Όταν πήγα σπίτι, πήρα τη δικηγόρο μου τηλέφωνο» φέρεται να ισχυρίστηκε προανακριτικά ο 33χρονος.

Δείτε επίσης: Γκάζι: Αστυνομικοί έλεγξαν τον πιστολέρο τέσσερις ώρες πριν το αιματηρό περιστατικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 37χρονου οδηγού του τζιπ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του Κρητικού

Κρίσιμη αλλά σταθερή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του 34χρονου Μαλιώτη, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γεννηματάς», μετά το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 34χρονος Δημήτρης υπεβλήθη σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την οποία οι γιατροί του αφαίρεσαν την σφαίρα από το κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, οι δύο 28χρονοι, Φραγκίσκος και Γιάννης, επίσης με καταγωγή από τα Μάλια, νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση και δεν αποκλείεται μάλιστα να λάβουν εξιτήριο την Παρασκευή, οπότε και θα επιστρέψουν στο Ηράκλειο.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πηγή: protothema.gr