Γρεβενά: “Βρέθηκα κυριολεκτικά μπροστά σε ένα σφαγείο”, λέει o ιδιοκτήτης των αλόγων που πυροβολήθηκαν και τεμαχίστηκαν

Γρεβενά άλογα

Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες,

Φρίκη προκαλεί η κτηνωδία που σημειώθηκε στην περιοχή της Σαμαρίνας στα Γρεβενά, όπου άγνωστοι πυροβόλησαν και τεμάχισαν πέντε άλογα.

Ειδικότερα, τα άλογα εντοπίστηκαν νεκρά τη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στη Σαμαρίνα στα Γρεβενά από τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος στην συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία.

Δείτε επίσης: Φρίκη στα Γρεβενά: Αγνωστοι πυροβόλησαν και τεμάχισαν άλογα στη Σαμαρίνα

Ο ιδιοκτήτης των άτυχων ζώων, Νίκος Γκαμπέτας μίλησε στο newsit.gr, ενώ στο στο σημείο εντοπιστήκαν κάλυκες αλλά και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου.

«Είχα πάει να ταϊσω τα ζώα και ξαφνικά είδα τα άλογα πυροβολημένα. Φαίνεται πως τα είχαν τραβήξει με αυτοκίνητο, τα έβαλαν σε μία άκρη, τα τεμάχισαν, έβγαλαν κρέατα και τα πήραν. Έλειπαν ολόκληρα κομμάτια. Για φαγητό τα πήραν; Δεν μπορώ να ξέρω. Βρέθηκα κυριολεκτικά μπροστά σε ένα σφαγείο. Είναι ένα μακελειό. Ούτε αγρίμια, ούτε λύκοι δεν θα τα έκαναν έτσι τα ζώα», αναφέρει, o Νίκος Γκαμπέτας και συνεχίζοντας συμπληρώνει:

Γρεβενά άλογα

«Ο κόσμος έχει ξεφύγει, δεν έχω δει ξανά τέτοιο πράγμα. Φαίνεται πως τα κυνήγησαν και κάποια από τα άλογα του κοπαδιού ξέφυγαν κι εξαφανίστηκαν. Δεν είναι άνθρωποι αυτοί. Δεν πάει το μυαλό μου κάπου συγκεκριμένα. Δεν το χωράει ο νους μου. Είναι και σχετικά ερημική περιοχή και έδρασαν ανενόχλητοι αυτοί. Μάλιστα, πρόκειται για άλογα σπάνιας φυλής, είναι άλογα της Πίνδου και είναι προστατευόμενα. Είναι είδος προς εξαφάνιση».

Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, ενώ ο κ. Γκαμπέτας λέει. «Μακάρι να βρεθούν σύντομα αυτοί που τα κατακρεούργησαν και να τιμωρηθούν».

Γρεβενά άλογα

Πηγή: newsit.gr