Γυμνάστρια σε ειδικό σχολείο κατηγορείται ότι χτύπησε μαθητή με αυτισμό

σχολεία βόμβα Θεσσαλονίκη 3ο ΓΕΛ Πολίχνης

Το περιστατικό έγινε στη Ρόδο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει μία εκπαιδευτικός την 8η Μαρτίου, κατηγορούμενη για σωματική βλάβη σε βάρος παιδιού με αυτισμό.

Κατηγορείται, συγκεκριμένα, ότι την 1η Μαρτίου 2022, από πρόθεση προκάλεσε κάκωση σε μαθητή που βρισκόταν υπό την προστασία της.

Συγκεκριμένα, ενώ εργαζόταν ως γυμνάστρια σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια μαθήματος, φέρεται να χτύπησε στο πρόσωπο μαθητή της προκαλώντας του σειρά κακώσεων, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ερυθρότητα δέρματος, ήπιο οίδημα αμφοτέρων ζυγωματοπαρειακών χωρών και οπίσθιας τραχηλικής χώρας, εκχύμωση παρειακής χώρας και εκχύμωση δεξιάς πηχεοκαρπικής.

Η έρευνα για την υπόθεση κινήθηκε μετά από μήνυση της μητέρας του παιδιού που τόνισε ότι ο μαθητής, όταν γύρισε από το σχολείο στο σπίτι, είχε έντονο κόκκινο χρώμα αλλά εκείνη δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία και πίστεψε ότι ήταν από το παιχνίδι και την ένταση της ημέρας.

Στην πορεία διαπίστωσε ότι το αγόρι ήταν χτυπημένο και της είπε ότι το είχε χτυπήσει η εκπαιδευτικός.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας, η τελευταία ενημέρωσε τότε την διευθύντρια του σχολείου που αμφισβήτησε την καταγγελία.

Μάλιστα, η μητέρα κατήγγειλε ότι στην αρχή της σχολικής χρονιάς η ίδια εκπαιδευτικός είχε δέσει τα πόδια του μικρού στο σχολείο κατά την ώρα της γυμναστικής και όταν είχε ερωτηθεί τι έχει συμβεί, το παρουσίασε σαν να το έκανε για παιχνίδι.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε τα όσα της αποδίδονται λέγοντας ότι το παιδί χτύπησε μόνο του και ότι η ίδια το σήκωσε.

Η ΕΔΕ που διενεργήθηκε προς έλεγχο του περιστατικού ήταν απαλλακτική.

Πηγή: dimokratiki.gr

*Φωτογραφία αρχείου