Hellenic Train για το πρόβλημα του Προαστιακού: “Δεν υπήρξε κανένα θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες”

Θεσσαλονίκη - Φλώρινα

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης – Λάρισας, που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα, εξέδωσε η Hellenic Train.

Η Hellenic Train έκανε λόγο για «τεχνικό πρόβλημα πέδης». Όπως υπογραμμίζει «ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ακολούθως μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία».

Δείτε επίσης: Ακινητοποιήθηκε τρένο από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα – “Κόλλησαν” τα φρένα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Για λόγους ομαλοποίησης κυκλοφορίας, η αμαξοστοιχία 1598 επίσης υποκαταστάθηκε από λεωφορείο. Η κυκλοφορία στη γραμμή αποκαταστάθηκε πλήρως σε δύο ώρες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train:

“Σχετικά με το συμβάν του Προαστιακού Θεσσαλονίκης – Λάρισας που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα, η Hellenic Train ενημερώνει για τα κάτωθι:

Λόγω τεχνικού προβλήματος πέδης, υπήρξε εμφάνισης μικρής ποσότητας καπνού στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα (1597). Ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ακολούθως μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Στην συνέχεια η αμαξοστοιχία απομακρύνθηκε με χρήση εφεδρικού συρμού.

Για λόγους ομαλοποίησης κυκλοφορίας, η αμαξοστοιχία 1598 επίσης υποκαταστάθηκε από λεωφορείο. Η κυκλοφορία στη γραμμή αποκαταστάθηκε πλήρως σε δύο ώρες.

Η Hellenic Train δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες ή το προσωπικό και ότι προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση των επιβατών”.