Η οικογένεια της αδικοχαμένης Ολγας μηνύει τον σύντροφό της για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Πέθανε η 41χρονη Ολγα που είχε ξυλοκοπηθεί από τον σύντροφό της

Υποστήριξε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ο δράστης

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα η άτυχη Ολγα που είχε ξυλοκοπηθεί από τον σύντροφό της στην Αργυρούπολη και η οικογένειά της πρόκειται να τον μηνύσει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η 41χρονη Ολγα τον Ιανουάριο του 2022, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην Αργυρούπολη από τον 46χρονο σύντροφό της, δάσκαλο πολεμικών τεχνών και τελικά το πρωί της Δευτέρας (28.08.2023) πέθανε.

Το ενδεχόμενο να αλλάξει η κατηγορία δεν είναι εύκολο… Αφενός γιατί ο δράστης έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αφετέρου η πλευρά του κατηγορούμενου μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια.

Η μετατροπή της κατηγορίας, σε ανθρωποκτονία, ή και αλλαγή της ποινής, μπορεί να γίνει μόνο στο Εφετείο, και μετά την σχετική εισήγηση, είτε του εισαγγελέα, είτε της οικογένειας του θύματος. Θα πρέπει, όμως, πρώτα να αποδειχθεί ότι, ο θάνατος της 41χρονης, οφείλεται στα βάναυσα χτυπήματα του συντρόφου της, 19 μήνες πριν.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις: Επισμηνίας "έχασε" τη ζωή του στην Τανάγρα 

Δείτε επίσης: Πέθανε η 41χρονη Ολγα που είχε ξυλοκοπηθεί από τον σύντροφό της

Σε περίπτωση που οι κατηγορίες σε βάρος του δράστη δεν αλλάξουν, τότε σε 4 με 5 χρόνια – δεδομένου ότι έχει εκτίσει 2 χρόνια – έχει δικαίωμα να αιτηθεί αειφόρο απόλυση.

«Αυτό που θα επιχειρήσει να κάνει μέσω ημών η οικογένεια είναι μια νέα μηνυτήρια αναφορά εναντίον του δράστη στον εισαγγελέα για τετελεσμένη πλέον ανθρωποκτονία. Σε κάθε δε περίπτωση όσο αναφορά το ζήτημα το αστικό πλέον θα ζητήσει ολόκληρη η οικογένεια και ικανοποίηση για ψυχική οδύνη με την αγωγή της», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο 47χρονος μποξέρ είχε ισχυριστεί ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Ο ξυλοδαρμός της είχε σοκάρει το πανελλήνιο με την γυναίκα να παραμένει σε κώμα για 7 μήνες . Ο δράστης βρίσκεται ήδη στις φυλακές καταδικασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook (Φίλοι Προασπίζω)