Ικαρία: Σοκάρει ο δήμαρχος Φούρνων για τον χαμό του γιου του Οδυσσέα Σταμούλη

O δήμαρχος Φούρνων Ικαρίας Δημήτρης Καρύδης μίλησε σήμερα (10/8) για την τραγωδία που διαδραματίστηκε χθες (10.8.2023) κι έχει συγκλονίσει την οικογένεια του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, αλλά και την κοινωνία.

Ο δήμαρχος Φούρνων Ικαρίας, ο οποίος είναι ξάδελφος της μητέρας του 11χρονου και πρώην συζύγου του πατέρα του παιδιού, Οδυσσέα Σταμούλη, δήλωσε στην Alpha ότι αρχικά δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την οικογένεια, η οποία αγωνιούσε καθώς δεν έβρισκε το αγόρι.

Δείτε επίσης: Οδυσσέας Σταμούλης: Μπλεγμένος σε δίχτυα εντοπίστηκε νεκρός ο 11χρονος γιος του στην Ικαρία

Όπως είπε ο κ. Καρύδης, του είπαν «ο Χρήστος χάθηκε», και τότε άρχισε η έρευνα στο νησί. Όταν δεν βρέθηκαν τα ίχνη του στη στεριά, τότε ομάδα συμπατριωτών του έπεσαν στη θάλασσα για τη συνέχιση των ερευνών.

«Δυστυχώς, τον Χρήστο τον βρήκαμε πνιγμένο», είπε συγκινημένος ο δήμαρχος, εξηγώντας πως το παιδί βρέθηκε νεκρό στο σημείο όπου βρίσκεται μια τσαμαδούρα, η οποία έχει τοποθετηθεί εκεί ως όριο.

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Πιθανότατα είναι πνιγμός, «το παιδί μάλλον πνίγηκε», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος δεν πιστεύει ότι η τσαμαδούρα σχετίζεται με τον θάνατο του 11χρονου. Ο κ. Καρύδας προσέθεσε ότι χτες είχε αέρα και θαλασσοταραχή στο σημείο όπου έλαβε χώρα η τραγωδία.

Αν κρατιόταν στην τσαμαδούρα, τότε θα μπορούσε να φωνάξει για βοήθεια και να τον ακούσουν, είναι μόνο 50 μέτρα μακριά από την στεριά, τόνισε ο δήμαρχος. «Ήταν ένα πολύ καλό παιδάκι και δεν μπορώ να καταλάβω τα αίτια του θανάτου του», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως είπε, η οικογένεια έκανε διακοπές στο μικρό νησάκι, όπου δεν υπάρχει ναυαγοσώστης. «Δεν είναι οργανωμένες οι παραλίες μας για να συνδράμει το κράτος και να μας δώσει ναυαγοσώστη», εξήγησε ο κ. Καρύδας.

«Το παιδί φορούσε μάσκα κι έκανε το μπανάκι του», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi