Ηλεία: Αναζητείται για 8η μέρα ο 45χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Ηλεία ΕΜΑΚ

Στις έρευνες χρησιμοποιούνται και μηχανήματα για να απομακρύνουν φερτά υλικά και χώματα

Για όγδοη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της τοπικής κοινότητας, Πλουτοχώρι της Ηλείας, για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού που παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Στις έρευνες που πραγματοποιούνται και σήμερα, Δευτέρα (22.01.24) για τον οδηγό στο Πλουτοχώρι Ηλείας μετέχουν συνολικά 22 πυροσβέστες από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηλείας, από την 6η ΕΜΟΔΕ και από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, μαζί με δύο σωστικές λέμβους και οκτώ οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις έρευνες χρησιμοποιούνται και μηχανήματα ώστε να απομακρυνθούν φερτά υλικά και χώματα τόσο κατά μήκος του χειμάρρου της Κόβιστας όσο και από τις παρόχθιες περιοχές.

Παράλληλα, ελέγχονται και σημεία του γειτονικού ποταμού Αλφειού.

Δείτε επίσης: Στο “κόκκινο” η αγωνία στην Ηλεία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον οδηγό που αγνοείται

Να σημειωθεί πως νεκρή βρέθηκε η σύζυγος του 45χρονου, η οποία βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο.

Οι δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ εντόπισαν την άτυχη γυναίκα σε απόσταση 1,5 χλμ από το σημείο που παρασύρθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι φέρεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που έφτασαν το 1,5 μέτρο και το κάλυψαν.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο ilialive.gr ανέφερε ότι γύρω στις 20:30 είδε το αυτοκίνητο να επιχειρεί να περάσει το γεφύρι και να παρασύρεται τελικά από το νερό.

Ταυτόχρονα κινδύνεψε στο ίδιο σημείο μια ακόμη γυναίκα αφού στην προσπάθειά της να περάσει το καλυμμένο με νερό γεφύρι, λίγο πριν της έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου της, γεγονός που αποδείχτηκε τελικά σωτήριο.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: newsit.gr