Δίωξη στον προπονητή Ταε Κβο Ντο που βίαζε τις μαθήτριες του

Πρόστιμα κατάσχεση Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη αλλά πήρε προθεσμία για την Παρασκευή

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση του προπονητή από την Ηλιούπολη που βίαζε τις ανήλικες μαθήτριες του, στο γυμναστήριο και το σπίτι του.

Σε βάρος του προπονητή Ταε Κβο Ντο της Ηλιούπολης ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη βάση εντάλματος, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του Ταε Κβο Ντο συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δείτε επίσης: Σοκ: Προπονητής Ταε Κβο Ντο βίαζε τις ανήλικες μαθήτριες του

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταε Κβο Ντο, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο Ταε Κβο Ντο και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση ης ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τις τάξεις της.