«Ηταν έμπειρος εκπαιδευτής, όμως δεν ήξερε την περιοχή», λέει συγγενής του σκιέρ που σκοτώθηκε στη Βουλγαρία

Τόνισε πως δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές πολλές λεπτομέρειες για τον θάνατό του

Τραγικό τέλος βρήκε ο 36χρονος σκιέρ Κωνσταντίνος Μομτσής καθώς καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβιτς της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Για την εμπειρία του ως σκιέρ και για το τραγικό συμβάν μίλησε ένα συγγενικό του πρόσωπο.

«Από όσο γνωρίζω είχε πάει στη Βουλγαρία με φίλους του για σκι. Έμαθα πως από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να χιονίζει πιο έντονα στην περιοχή και προκλήθηκε χιονοστιβάδα», λέει πρόσωπο από το πολύ στενό συγγενικό περιβάλλον του άτυχου σκιέρ που έχασε τη ζωή του.

Δείτε επίσης: Βουλγαρία: Από τη Φλώρινα ο σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Όπως θα πει για τον σκιέρ που σκοτώθηκε στη Βουλγαρία από χιονοστιβάδα: «Γνώριζε πολύ καλά από σκι. Έκανε από μικρό παιδί. Μάλιστα ήταν και εκπαιδευτής σκι. Το αγαπούσε πάρα πολύ αυτό που έκανε και ήταν έμπειρος. Την περιοχή αυτή όμως δεν την ήξερε καλά. Δεν πήγαινε συχνά».

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Και το στενό συγγενικό πρόσωπο του σκιέρ, προσθέτει: «Ήταν ορειβάτης και το βουνό ήταν η λατρεία του. Έκανε αναρρίχηση, ήταν συνοδός βουνού. Έχει πάει στο Νεπάλ, στο Αραράτ, σε πολλά βουνά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πήγε μια ομάδα 25 ατόμων για να βοηθήσει σε όλο αυτό που έγινε με τον Κωνσταντίνο και έγινε μια μεγάλη προσπάθεια αναζήτησης. Ίσως δεν κατάλαβε ότι πέρασε σε απαγορευμένη πίστα γιατί δεν γνώριζε καλά το συγκεκριμένο χιονοδρομικό. Δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για το πως έγινε».

Πηγή: newsit.gr