“Καμπάνα” 30000 ευρώ σε ασυνείδητο που έδεσε σκύλο στον κοτσαδόρο

Ανάστατη είναι η Ζάκυνθος μετά την άγρια κακοποίηση αδέσποτου σκύλου, τον οποίο άνδρας έδεσε στον κοτσαδόρο αυτοκινήτου και τον έσερνε.

Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης 75χρονος Έλληνας, από αστυνομικούς του ΑΤ Ζακύνθου και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων.

Έπειτα από καταγγελία που έγινε στο ΑΤ Ζακύνθου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 75χρονου σε υπόθεση κακοποίησης αδέσποτου σκύλου, που όπως διαπιστώθηκε, έσερνε έχοντας τον δεμένο στο πίσω μέρος αυτοκινήτου που οδηγούσε, στην περιοχή Γαϊτάνι Ζακύνθου. Από περαστικούς καταγράφηκε βίντεο που δείχνει το άτυχο σκυλί να σέρνεται δεμένο στον κοτσαδόρο του αυτοκίνητου του 75χρονου.

Οι έκπληκτοι με το θέαμα περαστικοί ακινητοποίησαν το όχημα και στη συνέχεια έδωσαν το βίντεο στον Ζακυνθινό Όμιλο Μέριμνας Ζωών, όπου και κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Με την συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, το σκυλί βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζωών, που λαμβάνει όλες τις απαραίτητες φροντίδες μετά την κακοποίηση που δέχτηκε.

Διαβάστε επίσης  Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στη Νομική Σχολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τον σύλλογο, «το σκυλί είναι μεγάλο σε ηλικία, έχει ήδη εξεταστεί από κτηνίατρο, φέρει ελαφρά καψίματα στα πέλματα του και δε μπορεί να σταθεί όρθιο για πολλή ώρα. Θα γίνουν και περαιτέρω εξετάσεις».