Κακοκαιρία Daniel: “Δεν κινδυνεύει πια κόσμος στην Καρδίτσα”, λέει ο Αρτοποιός

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός προχώρησε σήμερα (10/9) σε έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση στην Θεσσαλία μετά τη κακοκαιρία Daniel.

Μέχρι σήμερα η Πυροσβεστική έχει επέμβει σε 9.200 συμβάντα και έχει προχωρήσει σε 4.500 διασώσεις πολιτών από επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως τόνισε, ο κ. Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, για την μεγαλύτερη επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεχή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ. την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές πολιτών, αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα, όπως επισήμανε ο κ. Αρτοποιός, ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί πολίτες παραμένουν εκεί με την θέληση τους.

Παράλληλα σημείωσε ότι τους παρέχονται συνεχώς τρόφιμα, νερά, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη κλινοστρωμνής.

Μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί 6.000 μερίδες φαγητού, νερού σε περιοχές, όπως η Φαρκαδόνα, Κεραμίδι και οι άνθρωποι διαμένουν εκεί, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται εναέριες διασώσεις και διασώσεις με πλωτά μέσα στις συνοικίες της Λάρισας».

Στους 14 ο αριθμός των θυμάτων

Στους 14 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel. Πριν λίγο εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί αγνοούμενων από την Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Πρόκειται για μία 85χρονη μητέρα με τον 65χρονο γιο της, που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι χθες. Έτσι οι αγνοούμενοι επισήμως είναι πλέον τρεις.

Νωρίτερα, είχε ανασυρθεί η σορός του 12ου θύματος, ενός άνδρα από υπαίθριο χώρο ανάμεσα στους οικισμούς του Αγίου Δημήτριου και του Πέτρινου στην Καρδίτσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi