Κακοκαιρία Elias: Βόλος και Εύβοια μετρούν τις πληγές τους – Μεγάλες καταστροφές (BINTEO)

κακοκαιρία Elias

Χωρίς ρεύμα και νερό πολλές περιοχές

Πολλά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία Εlias σε Βόλο και Εύβοια με χιλιάδες πολίτες να είναι σε απόγνωση.

Μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, διακοπή στις συγκοινωνίες, εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης συνθέτουν το σκηνικό της καταστοφής.

“Βομβαρδισμένος” ο Βόλος

Εικόνα βομβαρδισμού εμφανίζει η πόλη του Βόλου, όπου οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, και πολλές γειτονιές παραμένουν ακόμη βουτηγμένες στη λάσπη.

Αρκετές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα για δεύτερο 24ωρο, καθώς έχουν πέσει πολλοί στύλοι της ΔΕΗ, προβλήματα εντοπίζονται και στην υδροδότηση, ενώ σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο« νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλία ο όγκος νερού που έπεσε σύμφωνα με το Meteo προσέγγισε κατά πολύ εκείνον της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel.

Η κακοκαιρία σάρωσε την Εύβοια

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας και στην Εύβοια, με υπερχειλίσεις χειμάρρων και τεράστιους όγκους νερού.

Τα ύψη βροχής στο νησί από την κακοκαιρίας Elias που καταγράφηκαν από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία ήταν μεγαλύτερα.

Πολλές είναι οι περιοχές που παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό, ανυπολόγιστες οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν θαφτεί στη λάσπη.

Διαβάστε επίσης  Εύβοια: Ψάρεψε γιγάντιο καλαμάρι με βάρος 15 κιλά (ΦΩΤΟ)

Και μπορεί αυτή η κακοκαιρία να τελείωσε αλλά από σήμερα, Παρασκευή ο άστατος καιρός θα επιστρέψει με βροχές. Προσοχή και πάλι θα πρέπει να επιδείξει η ανατολική Θεσσαλία και η ανατολική Στερεά, ενώ αναμένονται λίγες βροχές σε Εύβοια και Μαγνησία.

Επιφυλακή στην Καρδίτσα

Οι κάτοικοι του Παλαμά έψαξαν πάλι να βρουν καταφύγιο στα υψηλότερα σημεία μετά το μήνυμα που πήραν από το 112 χθες για υπερχείλιση του ποταμού Σοφαδίτη.

Στη Θεσσαλία ο όγκος νερού που έπεσε σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου προσέγγισε κατά πολύ εκείνον της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel.

Ο ποταμός Σοφαδίτης υπερχείλισε με αποτέλεσμα τα χωριά Φύλλο και Ορφανά να είναι βυθισμένα κάτω από τα λασπόνερα.

Την ίδια ώρα η ανησυχία για τον καιρό παραμένει και σήμερα Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στους κατοίκους της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, ενώ αναμένονται λίγες βροχές σε Εύβοια και Μαγνησία. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ.

Πηγή: cnn.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi