Βόλος: Επί 20 λεπτά είχε καρφωμένο το πόμολο στο χέρι του ο 11χρονος μαθητής

Βόλος μαθητής πόμολο

Οι συμμαθητές του ήταν στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια

Μεγάλο σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο τραυματισμός 11χρονου μαθητή από πόμολο μιας πόρτας, στον χώρο του σχολείο του.

Οπως έγινε γνωστό, το παιδί περίμενε 20 λεπτά ακινητοποιημένο στο σημείο μέχρι να φτάσουν πυροσβέστες, αλλά και διασώστες του ΕΚΑΒ. Τα γεγονότα περιγράφει η διευθύντρια του σχολείου, που χαρακτηρίζει την αντίδραση του παιδιού παλικαρίσια.

Το πρωτοφανές συμβάν έχει σοκάρει εκπαιδευτικούς ακόμη και τους ίδιους τους γιατρούς. Ο 11χρονος όμως φαίνεται ότι ήταν παλικάρι, όπως χαρακτηριστικά λένε εκπαιδευτικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στο πλευρό του, μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το παιδί βρισκόταν μέσα στην τάξη, όταν χτύπησε το κουδούνι για διάλειμμα. Αρχισε να τρέχει στο διάδρομο του ισογείου για να βγει στο προαύλιο και να παίξει, όταν περνώντας από άλλη αίθουσα, η πόρτα άνοιξε από μέσα με δύναμη.

Η πόρτα χτύπησε πάνω στον 11χρονο, με το πόμολο να καρφώνεται στο χέρι του, μεταξύ μπράτσου αγκώνα. Συμμαθητές του 11χρονου που πηγαίνει στην Α’ Γυμνασίου ενημέρωσαν άμεσα τους καθηγητές και τη διευθύντρια του σχολείου. Βρήκαν τον μαθητή με το πόμολο «καρφωμένο» στο χέρι του, αλλά αντέδρασαν με ψυχραιμία.

Δείτε επίσης: Βόλος: Πόμολο πόρτας καρφώθηκε στο χέρι μαθητή – Πώς συνέβη το ατύχημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Ιωλκού, ενημέρωσε Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ αλλά και τους γονείς του παιδιού. Οι υπόλοιποι μαθητές απομακρύνθηκαν από τον χώρο του συμβάντος για να μην ταράζονται και στο πλευρό του μαθητή βρέθηκαν καθηγητές αλλά και η ψυχολόγος του σχολείου. Άλλος καθηγητής κρατούσε τον μαθητή από τη μέση για να είναι ακίνητος και να μην προκαλέσει περαιτέρω τραυματισμό στο χέρι του, άλλος του έδινε νερό και όλοι μαζί του μιλούσαν και τον καθησύχαζαν ότι έρχεται βοήθεια.

Επί 20 λεπτά της ώρας ο μαθητής βρισκόταν στην πόρτα με το πόμολο καρφωμένο στο χεράκι του, μέχρι να έρθει η πυροσβεστική, η οποία το ξεβίδωσε. Τον μαθητή με το πόμολο να είναι «καρφωμένο» στο χέρι του, παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο ακολούθησε η διευθύντρια.

Στο νοσοκομείο το παιδί της συνόδευσε η μητέρα του, η οποία το οδήγησε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και από εκεί μπήκε στο χειρουργείο. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός αγγείων ή νεύρων και την ίδια μέρα, ο μαθητής πήρε εξιτήριο και αναρρώνει στο σπίτι του.

«Ο μαθητής μας ήταν παλικάρι. Πολύ γενναίος», αναφέρει στο taxydromos.gr για το περιστατικό τραυματισμού η διευθύντρια κ. Μπαλαμώτη. Υπέμεινε το 20λεπτο χωρίς να κλαίει, ακούγοντας τις συμβουλές και τα λόγια των καθηγητών του και συνεργαζόμενος απόλυτα μαζί τους για να μην τραυματιστεί περαιτέρω. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έτρεξε ούτε μία σταγόνα αίμα, όπως είπε η κ. Μπαλαμώτη.

Σύμφωνα με την κ. Μπαλαμώτη, το πόμολο δεν είναι αιχμηρό. «Είναι ένα απλό πόμολο με στρογγυλεμένες άκρες. Πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Πώς μπόρεσε να εισχωρήσει στο χέρι του παιδιού», ανέφερε η διευθύντρια του Γυμνασίου Ιωλκού.

Πρωτόγνωρο όμως ήταν το συμβάν και για γιατρούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, που κλήθηκαν να δώσουν ιατρική βοήθεια στον 11χρονο.

Πηγή: newsit.gr