Καλαμάτα: Συγκλονισμένος ο πατέρας του επισμηναγού – «Εφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει…»

Καλαμάτα επισμηναγός 40χρονος

Ποιο ενδεχόμενο εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες

Τον χαμό του 40χρονου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα που σκοτώθηκε χθες στη συντριβή του αεροσκάφους στην Καλαμάτα, θρηνεί η Δυτική Μάνη.

Φίλοι και συγγενείς συρρέουν από το πρωί στο πατρικό σπίτι του επισμηναγού για να στηρίξουν την οικογένεια στις δύσκολες στιγμές που βιώνει. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας του αδικοχαμένου επισμηναγού είπε πως «έφυγε με την μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη…».




Η χθεσινή πτήση θα ήταν η τελευταία του Επισμηναγού, με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye. Θα πήγαινε πλέον στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου T-6.

Δείτε επίσης: Καλαμάτα: Ειδικοί μιλάνε για το αεροσκάφος που συνετρίβη – «Θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας «χτενίζουν» την περιοχή ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, βρίσκοντας στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο ίδιος ο πιλότος να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο να ρίξει το αεροσκάφος χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης, καθώς πολύ κοντά υπήρχε κατοικημένη περιοχή το χωριό του Άρι αλλά και η Μονάδα της 120 Πτέρυγας εκπαιδεύσεως της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Η κηδεία του επισμηναγού θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης. Αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και την σύζυγό του.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πηγή: ertnews.gr