Καρδίτσα: Πληροφορίες για αγνοούμενους στην περιοχή της Μεταμόρφωσης

Κακοκαιρία Daniel Λάρισα

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους στη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Με τέσσερις βάρκες εθελοντικές ομάδες από την Κρήτη , τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ξεκινούν την επιχείρηση από το χωριό Βλοχός που βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Μεταμόρφωση.

Ήδη έχουν διασωθεί 50- 60 άνθρωποι που ήταν εγκλωβισμένοι επί τέσσερις ημέρες.

Δείτε αναλυτικά τη κατάσταση στα νοσοκομεία των περιοχών που έχουν πληγεί, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ:

Το νοσοκομείο Βόλου λειτουργεί αλλά υπάρχουν προβλήματα στην υδροδότηση. Το νοσοκομείο διαθέτει δεξαμενή, την οποία γεμίζουν συνεχώς νερό με υδροφόρες. Υπάρχει, όμως, πρόβλημα με το πόσιμο νερό και είναι ελάχιστο το εμφιαλωμένο νερό υπάρχει, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση για προμήθειας εμφιαλωμένου νερού.

Στο νοσοκομείο γίνονται τα απολύτως έκτακτα χειρουργεία.

Νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με ελεγχόμενα προβλήματα υγείας σε ειδική πτέρυγα, ενώ φιλοξενούνται αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς και ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπείες, των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί ή δεν είναι προσβάσιμα λόγω της πλημμύρας.

Στο νοσοκομείο Καρδίτσας μεταφέρονται οι ασθενείς αφού πρώτα γίνει διαλογή από γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στο γήπεδο της πόλης, όπου οι διασωθέντες μεταφέρονται με ελικόπτερο.

Προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία αυτή, μεταφέρθηκαν στην Καρδίτσα, με ελικόπτερο, υγειονομικοί από τη Λάρισα.

Στο νοσοκομείο της Καρδίτσας νοσηλεύονται περίπου 50 πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Το προσωπικό, μάλιστα, άνοιξε τη Σχολή και την Ψυχιατρική Κλινική για να νοσηλευτούν οι πλημμυροπαθείς.

Στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν 8 ασθενείς με κορωνοϊό από ιδιωτική μονάδα αποκατάστασης που πλημμύρισε. Χρειάζονται προσωπικό και φάρμακα.

Στο Γενικό και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Στο πανεπιστημιακό της Λάρισας, το οποίο διαθέτει και ελικοδρόμιο, φιλοξενούνται αρκετοί διασωθέντες πλημμυροπαθείς που δεν έχουν που να πάνε.

Το κέντρο Υγείας Παλαμά έχει πλημμυρίσει, με το νερό να φτάνει τα δυο μέτρα! Στο γυμναστήριο της πόλης, υπάρχει μεν γιατρός και νοσηλευτής αλλά δεν υπάρχουν μηχανήματα που ίσως χρειάζονται.

Στο κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας φιλοξενούνται δυο ασθενείς με χρόνια προβλήματα και όχημα της πυροσβεστικής μετέφερε επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό.

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI