Κατερίνη: Συγκινεί η 83χρονη που δώρισε εξοπλισμένο ασθενοφόρο – «Τα χρήματα ήταν του παιδιού μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατερίνη δωρεά ασθενοφόρο

Η κα Ειρήνη τόνισε ότι πρέπει να σωθούν όσες ζωές μπορούν

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε με την πρωτοβουλία της μια 83χρονη συνταξιούχος δασκάλα από την Κατερίνη, η οποία δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ.

Η κα Ειρήνη συνταξιούχος δασκάλα στην Κατερίνη ευχήθηκε το ασθενοφόρο να μεταφέρει μόνο ηλικιωμένους και όχι νέους ανθρώπους, σχολιάζοντας: «ας σωθούν όσες ζωές μπορούν» μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Εξήγησε την θλιβερή ιστορία για το πώς από τον χαμό του πατέρα της στο Τεπελένι το 1941, την έκταση που προσέφερε στην οικογένεια τους το Κράτος, την αποζημίωση για την απαλλοτρίωση του και τους κόπους μιας ζωής που θα δίνονταν στον γιό της, που δυστυχώς έφυγε από την ζωή πρόωρα πριν από λίγα χρόνια, συγκεντρώθηκε ένα ποσό που η ίδια όπως είπε όφειλε να γυρίσει στην πατρίδα.




Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δουλεύαμε όλοι, είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί. Ήταν ιεροσυλία για τον πατέρα μου τα χρήματα αυτά να πάνε αλλού. Τα χρήματα ήταν του παιδιού μου, αλλά…».

Δείτε επίσης: Κατερίνη: 83χρονη δώρισε εξοπλισμένο ασθενοφόρο στη μνήμη μελών της οικογένειάς τους

Στην ερώτηση της Μαρίας Αναστασοπούλου «Εξασφαλίσατε ότι θα έχει πλήρωμα το ασθενοφόρο;», η κυρία Ειρήνη απάντησε δηκτικά και χαμογελώντας «Δούλεψα 30 χρόνια δασκάλα, ο σύζυγος μου ήταν καθηγητής. Θα έπεφτα σε αυτήν την γκάφα; Έδωσα προκαταβολή, το ξεχρέωσα, ήρθαν τα χαρτιά, τα συμβόλαια, τα πάντα».

Όπως επισημάνθηκε, τα τελευταία 5 ασθενοφόρα, μαζί με αυτό που έκανε δωρεά η 83χρονη, που κυκλοφορούν στην Πιερία προέρχονται από δωρεές πολιτών.

Με αφορμή αυτό, η κ. Ειρήνη απευθυνόμενη στους πολίτες ανά την χώρα, απηύθυνε «προσκλητήριο προσφοράς» λέγοντας «με την ευκαιρία θα παρακαλέσω τους “300 του Λεωνίδα που λένε”… Οι νομοί μας δεν είναι πολλοί, είναι κάπου 54 νομίζω. Ας μαζευτούμε δυο – δυο, τρεις – τρεις και να προσφέρουμε από ένα ασθενοφόρο, δεν καταλαβαίνετε τι καλό κάνετε. Αυτά τα παιδιά του ΕΚΑΒ και εδώ στην Κατερίνη και στην Θεσσαλονίκη είναι το κάτι άλλο».

Πηγή: ant1news.gr