Καβάλα: Καταγγελία για άνδρα που πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο

τροχαίο

Τι αναφέρει ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Λυμπεράκης

Ενας άνδρας έχασε την ζωή στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου στην Καβάλα την ώρα που περίμενε το ασθενοφόρο.

Αυτό κατήγγειλε μέσα από ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Λυμπεράκης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτη (29/11) ο άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και άμεσα έσπευσαν να τον βοηθήσουν κάνοντας του ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιώντας έναν από απινιδωτές που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Παγγαίου.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ελευθερουπολης, ωστόσο ήταν απασχολημένο με άλλο περιστατικό και έτσι κάλεσαν ασθενοφόρο από την Καβάλα, το οποίο -σύμφωνα με την καταγγελία- ήρθε μετά από 25 λεπτά, ωστόσο δυστυχώς ο άντρας κατέληξε.

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο πρόεδρος της μπασκετικής ομάδας της Ελευθερούπολης

«Κέντρο Ελευθερούπολης σήμερα το μεσημέρι. Άνδρας μέσης ηλικίας παθαίνει, μάλλον, ανακοπή. Σπεύδουν πολλοί προς βοήθεια. Χρησιμοποιούν απινιδωτή και κάποιοι προσπαθούν να κάνουν ΚΑΡΠΑ. Καλούν απεγνωσμένα να έρθει ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ελευθερουπολης. Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο. Καλούν ασθενοφόρο από Καβάλα. Έρχεται μετά από 25 λεπτά. Ο άνδρας πεθαίνει αβοήθητος Στην τηλεόραση παίζεται το σήριαλ των Ελγινείων… Δεν συνεχίζω γιατί θα γίνω τοξικός. Δικό σας…» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Λυμπεράκης.