Κέρκυρα: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του αλόγου που πέθανε εν ώρα… εργασίας

Κέρκυρα άλογο νεκρό

Υπέβαλλαν μηνύσεις οι φιλοζωικές οργανώσεις

Ελεύθερος αφέθηκε μετά και την απολογία του στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης του άτυχου αλόγου που έπεσε νεκρό ενώ έσερνε άμαξα με τουρίστες στην Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα παραμένει ανάστατη από την τραγωδία με το νεκρό άλογο. Φιλόζωοι ζητούν τη λήψη μέτρων για να μην επαναληφθούν ανάλογες θλιβερές εικόνες και παράλληλα την παραδειγματική τιμωρία του 76χρονου ιδιοκτήτη.

Ο αμαξάς κατηγορείται για κακοποίηση ζώου εργασίας μετά τον θάνατο του αλόγου του, που κατέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Ιουλίου, σέρνοντας την άμαξα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Η υπόθεση οδηγείται πλέον στο στάδιο της κύριας ανάκρισης με την κατηγορία ότι το άλογο εργαζόταν ενώ είχε χρόνια πάθηση, πνευμονικό εμφύσημα.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει το επόμενο διάστημα από το δικαστικό συμβούλιο την πλήρη απαλλαγή του και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Δείτε επίσης: Κέρκυρα: Εξαλλοι οι φιλόζωοι με τον θάνατο του αλόγου – «Φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες»

Από την άλλη πλευρά, φιλοζωικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις: Επισμηνίας "έχασε" τη ζωή του στην Τανάγρα 

Μιλώντας στο OPEN η πρόεδρος σε φιλοζωικές οργανώσεις Κέρκυρας, Στάμη Τζώρα, δήλωσε ότι «για το συγκεκριμένο θέμα με τις άμαξες έχουμε πάει πάρα πολλές φορές στην αστυνομία. Φτάσαμε στα άκρα και στον θάνατο ενός ζώου για να μας ακούσει επιτέλους ο κόσμος, γιατί φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες».

Όπως ανέφερε, υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις με άλογα που κυκλοφορούσαν σέρνοντας άμαξες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

«Είχαμε πάρα πολλές φορές περιστατικά, όπου στις 3-4 το μεσημέρι με 40 βαθμούς να κυκλοφορεί άμαξα στο κέντρο της πόλης, πηγαίναμε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουμε τις απάνθρωπες συνθήκες. Παραβίαζαν το ωράριο και δεν του έριχναν πρόστιμα», κατήγγειλε η κυρία Τζώρα.

«Μας έχει λυπήσει πάρα πολύ το γεγονός αυτό στο νησί. Δεν θέλουμε αυτόν τον τουρισμό στο νησί. Δεν θέλουμε να βγαίνει χρήμα εις βάρος ζώων», πρόσθεσε.