Κέρκυρα: Οι φιλόζωοι ζητούν δεύτερη νεκροψία για το άλογο που έπεσε νεκρό – «Ο ήλιος το “έστειλε”»

Κέρκυρα άλογο νεκρό

Μιλούν για “κουκούλωμα” των πραγματικών αιτιών θανάτου του ζώου

Εξοργισμένο είναι τις τελευταίες ημέρες το πανελλήνιο με το γεγονός πως άλογο που έσερνε άμαξα έπεσε νεκρό στην Κέρκυρα.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων ζητούν την διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο άλογο, με δικό τους κτηνίατρο.

Φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «κουκούλωμα» των πραγματικών αιτιών της νεκροψίας, υποστηρίζοντας ότι το άλογο ήταν εξασθενημένο από ασθένεια και δεν άντεξε το βάρος της γεμάτης από κόσμο άμαξας και την ακραία θερμοκρασία.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οργάνωσης Νατάσα Μπομπολάκη δηλώνει ότι «το άλογο αυτό ήταν 15 χρονών, πέρασε πρόσφατα βαριά πνευμονία και η καταπόνησή του στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο του». Όπως αναφέρει, η ΠΦΠΟ θα αποστείλει κατεπείγον αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Εισαγγελία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για την διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο ζώο, αυτή τη φορά με δικούς τους κτηνιάτρους.

Διαβάστε επίσης  Πένθος στην αθλητική δημοσιογραφία: Πέθανε ο Στράτος Σεφτελής

Δείτε επίσης: Κέρκυρα: Xειροπέδες στον ιδιοκτήτη του αλόγου που πέθανε στον δρόμο

Μάλιστα, θα γίνει μαζική αυτοκινητοπομπή αύριο στα Χανιά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άλογα που πραγματοποιούν περιηγήσεις στο λιμάνι Χανίων.

Τι έδειξε η πρώτη νεκροψία

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την νεκροψία, δεν υπήρξαν ίχνη κακοποίησης του αλόγου που κατέρρευσε και ξεψύχησε χθες (6/7) το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο στην πόλη της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια με πιθανότερο το πνευμονικό εμφύσημα.

Μάλιστα οι κτηνίατροι που συμμετείχαν στην διαδικασία, του δημόσιου κτηνιατρείου και ιδιώτες, διαπίστωσαν πως το άλογο ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο, ενώ δεν υπήρξε κανένα ίχνος που να μαρτυράει κακοποίηση του ζώου.

Πηγή: thesstoday