Κορινθία: Η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο του πατέρα στο “Παίδων” όπου βρίσκεται ο γιος του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πατέρας της οικογένειας των “παλαιοχριστιανών” βρέθηκε το βράδυ έξω από το νοσοκομείο “Παίδων”, όπου η αστυνομία του απαγόρευσε την είσοδο.

Ο άνδρας ζητά να δει τον 15χρονο γιο του ο οποίος βρισκόταν μαζί του στην Κορινθία όταν συνελήφθη. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή ώστε το παιδί που ήταν μαζί με τον πατέρα, τη στιγμή εκείνη, να μεταφερθεί αμέσως στο «Παίδων».

Δείτε επίσης: Κορινθία: “Εχω τη βάση του δήμου στον υπολογιστή μου”, λέει ο “παλαιοχριστιανός” (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γεγονός ότι η μεταφορά του παιδιού έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής, σημαίνει ότι ο πατέρας δεν μπορεί να επισκεφθεί τον 15χρονο.




Νωρίς το πρωί της Κυριακής υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας στην Κορινθία, στην περιοχή όπου διέμενε απομονωμένη η αυτοαποκαλούμενη παλαιοχριστιανική κοινότητα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών.

Δείτε επίσης: Ελεύθερος μέχρι την δίκη ο «παλαιοχριστιανός» από την Κορινθία

«Παράτησα το σχολείο, βόσκω τα κατσίκια του πατέρα»

«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν άσχετος. Για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς» είχε πει στο Μega o 15χρονος, ένα από τα συνολικά 6 παιδιά του 45χρονου. Εδώ και τέσσερα χρόνια ζούσε με την οικογένειά του χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό μέσα σε ένα λαγούμι έξι μέτρα κάτω από τη γη.

«Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί» είπε ακόμη το παιδί.

Ο 45χρονος ισχυρίστηκε νωρίτερα ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα παιδιά, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους από την ημέρα που συνελήφθη.

Για την άρνησή του να κάνει DNA test, είπε στο Mega ότι η δικαστική εντολή παραβιάζει το δικαίωμά του και τα πιστεύω του, καθώς δεν στρεφόταν μόνο προς ένα παιδί του, αλλά προς όλη την οικογένεια. «Και μετά, όταν μας συνέλαβαν και μας είχαν 20 ώρες στην Ασφάλεια, αν υπήρχε κάτι το ύποπτο, δεν θα το είχαν βρει;» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης  Τα σενάρια για το επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο με ένα νεκρό και δυο τραυματίες 

«Εμένα τα πιστεύω μου είναι εναντίον σε κάθε βιομετρικό, βιολογικό υλικό. Από εκεί και πέρα θα τα πω με τον δικηγόρο μου», υποστήριξε, ενώ κατήγγειλε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο, γιατί δεν έκανε καν το τηλέφωνο που δικαιούταν, καθώς ήταν, όπως ισχυρίστηκε, χαλασμένο.

Ο ίδιος είχε, μάλιστα, προειδοποιήσει ότι θα ψάξει να βρει τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αφού επισκεφθεί πρώτα το παιδί του στο “Παίδων”. Επίσης, υποστήριξε ότι στόχος είναι να του πάρουν τα παιδιά και να του διαλύσουν την οικογένεια. Μάλιστα, έθεσε θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως οι παλαιοημερολογίτες.

«Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη», είπε.

Για τη δουλειά του στον δήμο Ερέτρειας, όπου δουλεύει μέσω τηλεργασίας, ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει τη βάση του δήμου στον υπολογιστή του. «Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», είπε. Παράλληλα, επανέλαβε ότι αν ζούσε στη Γερμανία, με έξι παιδιά, ως μειονότητα, ανάπηρος, θα ζούσε μόνο από τα επιδόματα. «Ο καθένας τις επιλογές του πρέπει να τις κάνει με βάση τις δυνατότητές του. Εγώ με 1.000 ευρώ καλούμαι να ταΐσω 8 στόματα», ανέφερε.

Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι δεν ήταν κοντά στον Ηλία Παναγιώταρο. «Μιλάμε πριν 15 χρόνια. Πριν 15 χρόνια και άνθρωπο να έχεις σκοτώσει παραγράφεται. Κατεβαίναμε στο κέντρο της Αθήνας και πίναμε μπύρα. Ο παππούς μου ήταν από τους τελευταίους που έμειναν στη Μακρόνησο. Γιατί λέμε ότι έπινα πριν 15 χρόνια έπινα μπύρα με τον Παναγιώταρο και δεν λέμε ότι μεγάλωσα σε αριστερή οικογένεια;», είπε.

Για την εμφάνισή του στο Χυτήριο, είπε ότι δεν βρισκόταν εκεί με τη Χρυσή Αυγή, αλλά για θρησκευτικούς λόγους. «Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή», είπε.