Κορονοϊός: Ανησυχία στη Μεγάλη Παναγιά με τους 14 νεκρούς

Κορονοϊός

Συνεργεία του ΕΟΔΥ αναμένονται την επόμενη εβδομάδα

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στη Μεγάλη Παναγιά της Χαλκιδικής από την εξάπλωση του ιού.

Εξαιτίας του κορονοϊού στο χωριό έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άτομα μέχρι τώρα.

Οπως αναφέρει το halkidikifocus.gr, μόλις σήμερα κηδεύτηκε μία γυναίκα ηλικίας 51 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ενώ τις προηγούμενες μέρες κατέληξε στο νοσοκομείο ένας 44χρονος ιερομόναχος του τοπικού Ιερού Προσκυνήματος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα.

Επίσης, πρόσφατα δύο ηλικιωμένα ζευγάρια άφησαν την τελευταία τους πνοή «χτυπημένα» από κορονοϊό. Τα άτυχα ανδρόγυνα ήταν ηλικίας 86 και 84 ετών και 77 και 70 ετών.

Από 70 έως 80 ετών ήταν η ηλικία και των υπολοίπων κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας, οι οποίοι κατέληξαν από COVID-19 σε συνδυασμό με άλλα νοσήματα.

Διαβάστε επίσης  Χαλκιδική: Βίντεο από την επίθεση με φτυάρι σε δημοτικό υπάλληλο

Ο προβληματισμός είναι έντονος, καθώς εκτός των άλλων πρόκειται για υψηλό αριθμό αναλογικά με τα πληθυσμιακά δεδομένα της περιοχής.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι, μοιραίες αποδείχτηκαν οι μαζικές συναθροίσεις κυρίως ατόμων νεαρής ηλικίας το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Έκτοτε νόσησε μεγάλος αριθμός κατοίκων με τραγική κατάληξη τους σχεδόν 15 νεκρούς.

Συνεργεία του ΕΟΔΥ

Για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στο δήμο Αριστοτέλη. Συγκεκριμένα, από τις 15 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid tests για τον εντοπισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η αρχή θα γίνει από τη Μεγάλη Παναγία, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι με τη μέθοδο drive through, δηλαδή με τον έλεγχο εντός του οχήματος των ενδιαφερομένων που θα προσέρχονται και θα αναμένουν σε σειρά με τα αυτοκίνητά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *