Κορυδαλλός: Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι δεν γνώριζε για συμβόλαια θανάτου των δύο δολοφονημένων

Τα διάφορα δημοσιεύματα που ήθελαν την ΕΛΑΣ να γνωρίζει την ύπαρξη συμβολαίων θανάτου για τους δύο δολοφονημένους άνδρες στον Κορυδαλλό διέψευσε με ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, 10 Ιουνίου το αρχηγείο της ΕΛΑΣ τονίζει ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν πως τα στελέχη της γνώριζαν ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου κατά των δύο ατόμων, που δολοφονήθηκαν στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης, 7 Ιουνίου».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για να διαψεύσει τις φήμες είναι η εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 08-06-2023 σε τηλεοπτική εκπομπή και δελτίο ειδήσεων καθώς και χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, που -μεταξύ άλλων- αναφέρουν ότι Υπηρεσίες και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας γνώριζαν για επικείμενες εγκληματικές ενέργειες, συνομιλούσαν με μέλη κυκλωμάτων, καθώς και ότι διακόπηκε επιχείρηση παρακολούθησης από ειδική ομάδα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της αποστολής της για τη διασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ασφάλειας, ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά όσα προβλέπονται στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Προς τούτο εργάζεται καθημερινά με κύριο στόχο την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ενώ υπόκειται σε αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας.

Δείτε επίσης: Κορυδαλλός: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αρχές πίσω από την επίθεση με δύο νεκρούς

Συνεπώς, ισχυρισμοί όπως οι παραπάνω είναι εντελώς αβάσιμοι και αντίθετοι προς τις αρχές και τις δεοντολογικές αξίες που διακατέχουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ωστόσο, «από τα μέσα Απριλίου η ΕΛΑΣ είχε σαφείς πληροφορίες για το «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του 38χρονου ποινικού που έπεσε νεκρός μαζί με έναν συνομήλικο συγγενή του από δολοφονική επίθεση με 44 σφαίρες από Καλάσνικοφ, το βράδυ της Τετάρτης, στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή οι πέντε από τους 32 που απολογήθηκαν σήμερα

Τα στελέχη των Αρχών ασφαλείας φέρεται να είχαν αναφορές και πιθανόν δεδομένα συνομιλιών για τα πρόσωπα που προχωρούσαν στον σχεδιασμό της εγκληματικής επίθεσης που καταγράφηκε στον Κορυδαλλό. Χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αποτρεπτική ενέργεια ή να ολοκληρωθεί ο σχηματισμός σχετικής δικογραφίας».

Τι “έδειξε” η ιατροδικαστική εξέταση

Αποκλειστικές πληροφορίες για το τι αναφέρει η έκθεση του ιατροδικαστή για τα δύο θύματα του φονικού στον Κορυδαλλό φέρνει στο “φως” η ΕΡΤ.

Για τον 38χρονο οδηγό του θωρακισμένου οχήματος αναφέρεται ότι ήταν ακαθόριστος ο αριθμός των σφαιρών που τον τραυμάτισαν θανάσιμα, καθώς έφερε μεγάλα τραύματα τόσο στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι, αλλά και στην κοιλιακή χώρα. Έτσι ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε με σαφήνεια να πει πόσες φορές τον πυροβόλησαν οι δύο κουκουλοφόροι εκτελεστές.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πάντως ότι έριξαν περισσότερες από 20 σφαίρες στο σώμα και στο κεφάλι του 38χρονου, καθώς βρήκαν τουλάχιστον 10 κάλυκες μέσα στην καμπίνα του θωρακισμένου τζιπ και βρήκαν και ακόμη 44 εκτός του οχήματος.

Οι δράστες αρχικά, όπως φαίνεται από τα βίντεο που κατέγραψαν την στιγμή της διπλής δολοφονίας, αρχικά πυροβόλησαν τον κουνιάδο του δύο φορές και όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση φέρει τραύματα στα πόδια, με αποτέλεσμα να καταλήξει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς το τζιπ. Τους αντιλήφθηκε ο 38χρονος οδηγός, ανέβασε το τζάμι, το οποίο ήταν θωρακισμένο και έτσι δεν πέρασαν οι σφαίρες. Στη συνέχεια φαίνεται να ανοίγουν την πόρτα του οδηγού και να τον πυροβολούν σχεδόν εξ επαφής πολλές φορές και να τον τραυματίζουν θανάσιμα.

*Φωτογραφία αρχείου