Κούγιας για δίκη Πισπιρίγκου: “Θα επιστρέψω – Αλίμονο αν αφήσω ανυπεράσπιστη μία φτωχή γυναίκα”

Κούγιας

Τα όσα τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έδωσε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος αναφέρθηκε στην υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε ότι το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο σε βάρος της κατηγορουμένης, μίλησε για σοβαρές ευθύνες της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ενώ ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει στο δικαστήριο καθώς δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ κατηγορούμενο στα χρόνια της δικηγορίας του.

«Δεν έχω αφήσει ποτέ πελάτη μου. Και βέβαια θα επιστρέψω στη δίκη. Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη. Δεν θα ήμουν Κούγιας», ξεκαθάρισε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο Αλέξης Κούγιας, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί μεγάλη ένταση με τον παρουσιαστή του δελτίου, Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Αλέξης Κούγιας αρχικά ρωτήθηκε αν η σημερινή ανακοίνωση παραίτησης ήταν μία κίνηση για να κερδηθεί χρόνος, ενόψει της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Ποιο χρόνο; Για ποιο πράγμα; Αλίμονο μετά από εννέα μήνες αν δεν είναι έτοιμη να απολογηθεί. Άλλα είναι τα σπουδαία θέματα τα οποία αναδείχθηκαν στη διαδικασία», είπε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε:

«Κατέθεσαν κορυφαίοι επιστήμονες, με τη βιβλιογραφία απέδειξαν ότι είναι αθώα. Επίσης το κυριότερο από όλα: Ο ιατροδικαστής που κατέστησε κατηγορουμένη την κ. κατηγορουμένη, ο κ. Μπουζιάνης, είπε τα εξής: Ότι στην Αστυνομία έγραψαν άλλα από την κατάθεση του.

«Στην ασφάλεια μου άλλαξαν την κατάθεσή μου. Εγώ ποτέ δεν είπα αν είναι θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που βρέθηκε. Εγώ ποτέ δεν είπα αν η ουσία είναι αυτή», ανέφερε ο κ. Μπουζιάνης. Είπε ότι του άλλαξαν την κατάθεσή του. Διαβάστε την ιατροδικαστική έκθεση.

Οι γιατροί στο Παίδων είπαν ότι το παιδί είχε πεθάνει, ο Μπουζιάνης είπε ότι το παιδί δεν είχε πεθάνει. Του χορηγήθηκαν φάρμακα μεταξύ των οποίων η κεταμίνη. Ζήτησε να κληθούν κι άλλοι καθηγητές, που δεν βρήκαν τίποτα».

Διαβάστε επίσης  Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Κούγια για τον αγώνα Αρης – ΑΕΚ

«Το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο. Εις βάρος της κατηγορουμένης, ρωτάγανε τους μάρτυρες αν η κατηγορουμένη είναι στενοχωρημένη.

Έτσι την κατέστησαν κατηγορουμένη. Έχουν λόγο. Αγνόησαν τακτικούς ιατροδικαστές. Και στα άλλα δύο παιδιά. Ο Κούγιας δεν είναι εκεί να νομιμοποιήσει μία δικαστική απόφαση. Δεν είχαν κανένα αιτιολογικό να απορρίψουν τους μάρτυρες που ζήτησε ο κ. Μπουζιάνης», είπε ακόμα ο γνωστός ποινικολόγος.

«Δεν έχω κάνει ποτέ αίτηση εξαιρέσεως στα δικαστήρια 50 χρόνια. Για αυτό ζήτησα χρόνο. Θέλω να μιλήσω με τον κ. Βερβεσό, γιατί είμαι μέλος του ΔΣΑ και τον εκπροσωπώ, και να ενημερώσω την κ. Πισπιρίγκου για το τι συμβαίνει.

Είχα αρνηθεί να αναλάβω την κ. Πισπιρίγκου, γιατί είχα πρόβλημα υγείας, είχα τον Λιγνάδη και άλλες υποθέσεις. Διάβασα τη δικογραφία, είδα τα σκάνδαλα σε βάρος της κ. Πισπιρίγκου, από την Αστυνομία. Όταν το είδα είπα ότι έχω υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου να δώσω το «παρών». Η δίκη έπρεπε να γίνει «fast track». Φτάσαμε εννέα μήνες μετά να μην επιτρέπονται να έρθουν μάρτυρες», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.