Κρήτη: Προφυλακιστέος ο πρώτος κατηγορούμενος για τους βιασμούς της 15χρονης

βιασμός

Αλλοδαπός την εξέδιδε σε νεαρούς άνδρες

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των πολλαπλών βιασμών της 15χρονης στον Μυλοπόταμο απολογήθηκαν σήμερα δύο από τους 11 άνδρες που κατηγορούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο έτερος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο κύκλος των απολογιών ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 16 του μήνα. Σημειώνεται ότι ο προφυλακισθείς κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα έλαβε χώρα η συμπληρωματική κατάθεση της μικρής στην ανακρίτρια Ρεθύμνου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες διήρκησε περίπου 4 ώρες.

Συνολικά τρία άτομα κατηγορούνται για βιασμό, 8 για γενετήσιες πράξεις ενώ ένας ήδη βρίσκεται στη φυλακή ύστερα από καταγγελία της 15χρονης σε πρότερο χρόνο.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Εργάτης στα χωράφια του πατέρα της 15χρονης ο Πακιστανός που την εξέδιδε

H σημερινή προφυλάκιση είναι η πρώτη με βάση την καταγγελία του “Χαμόγελου του Παιδιού” και τον σχηματισμό της δικογραφίας για 11 άτομα. Ωστόσο η προφυλάκιση του Πακιστανού που την εξέδιδε έχει προηγηθεί με βάση δική της καταγγελίας.

Η 15χρονη σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε πέσει θύμα 38χρονου αλλοδαπού ο οποίος την εξέδιδε σε νεαρούς άνδρες.

Ο μικρότερος σε ηλικία δράστης είναι ένας 19χρονος Έλληνας σήμερα αλλά όταν τέλεσε την πράξη θεωρείται ότι ήταν ακόμη ανήλικος. Από τους 12 άνδρες που ασέλγησαν στο κορμάκι αλλά και την ψυχή της είναι 10 Έλληνες, ένας από τη Μολδαβία κι ένας Πακιστανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη κατέθεσε συμπληρωματικά στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Η κατάθεση της 15χρονης έλαβε χώρα παρουσία παιδοψυχολόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση της ανήλικης φέρεται να διήρκεσε περίπου 4 ώρες.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Εταιρεία έριχνε για μήνες ανεξέλεγκτα υγρά απόβλητα σε χωράφια

«Δεν έχω καμία σχέση»

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα μίλησε σε εκπομπή του Mega ένας από τους άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, και ο οποίος ανέφερε ότι επικοινωνούσε μέσω social media με τη 15χρονη, αρνούμενος, ωστόσο, όσα του αποδίδονται.

«Επικοινωνούσαμε μέσω Instagram. Είχαμε ανταλλάξει μηνύματα καμιά δεκαριά φορές. Μιλούσαμε, υπήρξε φλερτ και συναντηθήκαμε δύο φορές. Αυτό ήταν όλο. Δεν έχω καμία σχέση με όσα γράφονται. Περιμένω να καταθέσω στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο νεαρός.

Στο μεταξύ, εντύπωση έχουν προκαλέσει τα όσα δήλωσε στην ίδια εκπομπή μακρινή συγγενής του πατέρα της ανήλικης, η οποία ανέφερε ότι αποκλείεται η μητέρα της μικρής να μη γνώριζε τι συνέβαινε.

«Αποκλείεται η μαμά να μη γνώριζε κάτι. Αποκλείεται. Πήγαινε και το έπαιρνε το παιδί από την αδερφή της στις 5 τα ξημερώματα. Είναι δυνατόν να μη γνώριζε η μαμά;», είπε χαρακτηριστικά προμηνύουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά καταλήγει να “μένει τελικά… μυστικό”».

Πηγή: neakriti.gr