Κρήτη: Κορυφώνεται η αγωνία για τη μητέρα που βρισκόταν στο ίδιο αμάξι με τον 50χρονο που πέθανε (ΒΙΝΤΕΟ)

κακοκαιρία Κρήτη

Σοβαρά τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του νησιού

Τρομερές απώλειες άφησε πίσω της η κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, καθώς ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του μέσα στο αυτοκίνητο του, ενώ μια γυναίκα που βρισκόταν μαζί του συνεχίζει να αγνοείται.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης. Μέχρι τις απογευματινές ώρες πλημμύρες σημειώνονταν στην Αγία Πελαγία, ενώ στη συνέχεια οι καταιγίδες έπληξαν τη Σητεία και τα ανατολικά της Κρήτης.

Ενδεικτικό του μεγέθους βροχής στην Κρήτη το γεγονός ότι σε μία μόλις ώρα η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 450 κλήσεις.

Μέχρι στιγμής, μήνυμα 112, για αποφυγή μετακινήσεων λόγω των ακραίων φαινομένων, έχει σταλεί σε κατοίκους περιοχών της Κρήτης, Κάσου, Καρπάθου, Ρόδου, Χάλκης και Καστελλόριζου.

Οι εικόνες θεομηνίας

Σε βίντεο αποτυπώνονται τα δραματικά λεπτά κατά τα οποία ο άνδρας βρίσκεται στο όχημά του και καταβάλλονται προσπάθειες να τον απεγκλωβίσουν.

Το όχημα αναποδογυρισμένο, το χέρι του άτυχου Κωνσταντίνου Βεργάκη φαίνεται έξω από το ΙΧ και την ίδια στιγμή περνούν τα ορμητικά νερά.

Στιγμές χάους επικράτησαν τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στην Αγία Πελαγία της Κρήτης με περιουσίες να χάνονται, σπίτια και αυτοκίνητα να παρασύρονται.

Στην κεντρική είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου στην οδό Νεαρχου αναφέρονται σοβαρά προβλήματα με ποσότητες νερού. Η ΕΛ.ΑΣ ενισχύθηκε από δυνάμεις της ενδοχώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

*Πηγή φωτογραφίας: e-kriti.gr

Πηγή: protothema.gr