Λάρισα: Αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι – Ζητάνε συνάντηση με τον Αυγενάκη

πρόβατα

Ζητάνε άμεσες λύσεις στα προβλήματά τους

Οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση ζητάνε οι κτηνοτρόφοι στη Λάρισα, καθώς έχουν απελπιστεί από την κατάσταση με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι.

Συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη ζητούν οι κτηνοτρόφοι μετά την Πανελλαδική κτηνοτροφική συνάντηση όλων των κλάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα σε αίθουσα του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με τις διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων στα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Ελληνική Κτηνοτροφία.

Οι τιμές παραγωγού στο γάλα, οι “ελληνοποιήσεις” τόσο στο γάλα όσο και στο κρέας, οι κακές πληρωμές των επιδοτήσεων σε συνδυασμό με την εφαρμογή της νέας ΚΠΑ 2023-2027, τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, τα προβλήματα με τις καταβολές των συνδεδεμένων ενισχύσεων, ήταν αυτά που συζητήθηκαν και όλοι συμφώνησαν να ζητηθεί άμεσα συνάντηση στη Λάρισα, ώστε να συζητήσουν με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και να ζητήσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και τους οδηγούν στην μείωση του ζωικού κεφαλαίου και των παραγόμενων προϊόντων.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές είναι η αντικατάσταση των ζώων και των εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν από φωτιές και πλημμύρες.

Διαβάστε επίσης  Με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία Λάρισας οι αγρότες του κόμβου Πλατυκάμπου

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος τόνισε ότι «ο μεγάλος χαμένος από την εφαρμογή του νέου στρατηγικού σχεδίου της νέας ΚΑΠ είναι η κτηνοτροφία, η αιγόπροβατοτροφία και η αγελαδοτροφία. Το θέμα των βοσκοτόπων δεν έχει λυθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να χάνουν χρήματα οι κτηνοτρόφοι και οι αγελαδοτρόφοι. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και περιμένουμε τον κύριο Αυγενάκη στη Βουλή για να στηριχτεί η κτηνοτροφία στον τόπο μας και ειδικά στην Θεσσαλία».

Πηγή: newsit