Λάρισα: Εκλεψαν από τάφο τον σταυρό και τα λουλούδια

νεκροταφεία Ευκαρπίας

Η οργισμένη αντίδραση του γραφείου τελετών

Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι κλοπές σε τάφους σε κοιμητήρια στην Λάρισα.

Ειδικότερα, ακόμα μια περίπτωση κλοπής σημειώθηκε σε νεκροταφείο στην Λάρισα, όπου μετά από μία γυναίκας έκλεψαν τον σταυρό αλλά τα λουλούδια.

Το θέμα επανήλθε μετά την καταγγελία που έκανε η κόρη της νεκρής γυναίκας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η κόρη συνόδευσε την μητέρα της στην τελευταία της κατοικία. Όταν πήγε στο κοιμητήριο για τα τριήμερα βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Έλειπαν τόσο ο σταυρός όσο και η σύνθεση με τα λουλούδια που είχαν τοποθετήσει οι υπεύθυνοι του γραφείου τελετών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λουλούδια κηδείας εξαφανίζονται από τους τάφους έπειτα από κηδείες.

Το παραπάνω περιστατικό προκάλεσε την «έκρηξη» με αιχμές του Λαρισαίου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε τα εξής:

«Συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Όχι μόνο αυτό, συμβαίνει και το ότι οι κεκοιμημένοι δεν είναι ένα σακί με πατάτες και το “πετάς”.

Συμβαίνει πολλά χρόνια στο λειτούργημά μας να μην σέβονται τον κεκοιμημένο, που στο τέλος έχουμε όλοι μας να δώσουμε μεγάλο λόγο στον Θεό για τον καθέναν που “φροντίσαμε” και δεν κάναμε άσεμνες κινήσεις και πράξεις προς αυτόν.

Συμβαίνει το ότι μερικοί έκαναν το λειτούργημα , στο να «μετράνε κεφάλια κεκοιμημένων». Συμβαίνει το ότι μερικοί, ξεπεράσατε τα όρια κατά πολύ και μας παίρνει όλους η μπάλα. Ευτυχώς και δικαίως η αλήθεια πλέον βγαίνει από τους ίδιους τους συγγενείς και μπράβο τους».