Με οίδημα στο κεφάλι η 17χρονη που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκη νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διάδρομος Τζανάκης

Ο ρόλος της καθηγήτριας που την εντόπισε αναίσθητη

Αγωνία για την 17χρονη μαθήτρια από το Περιστέρι που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μαθήτρια που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ έχει οίδημα στο κεφάλι καθώς έμεινε για αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο μετά την ανακοπή που υπέστη την Κυριακή.

Κατά την ίδια πηγή το αλλεργικό σοκ για την 17χρονη που έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα προκλήθηκε από συσκευασμένο βούτυρο που άλειψε σε ψωμί.

Δείτε επίσης: Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την 17χρονη που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 17χρονη αντιλήφθηκε αμέσως την αλλεργική αντίδραση και γι’ αυτό ανέβηκε στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου που βρισκόταν με το σχολείο της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της.

Επειδή, όμως, τα λεπτά περνούσαν και η νεαρή κοπέλα δεν επέστρεφε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μια από τις συνοδούς καθηγήτριες ανέβηκε στο δωμάτιο της όπου και τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις.

Άμεσα η καθηγήτρια ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.

Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ από το ξενοδοχείο υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημέρωση για την αλλεργία της κοπέλας καθώς και ότι στη συσκευασία του βουτύρου υπήρχε αναφορά ότι είναι προϊόν γάλακτος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι η 17χρονη είχε κάνει πολλές φορές ενέσεις με αδρεναλίνη καθώς είχε υποστεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλεργικό σοκ.

Πηγή: ΕΡΤ