Μια ώρα προσπαθούσαν οι γιατροί να κρατήσουν στη ζωή το παιδάκι που πνίγηκε από σταφύλι

Τι είπε ο ιατροδικαστής για το περιστατικό

Τραγωδία σημειώθηκε στην Τήνο όπου ένα τρίχρονο αγοράκι πνίγηκε από σταφύλι, με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Τήνου να πάλευαν για μια ώρα να το κρατήσουν στη ζωή.

Αυτή είναι η τραγική διαπίστωση του ιατροδικαστή κ. Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος εξέτασε τη σορό του μικρού Γιαννάκη στην νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε και ολοκλήρωσε πριν από λίγο.

Δείτε επίσης: Θρήνος για το τρίχρονο παιδί: Ετρωγε πρωινό όταν πνίγηκε με σταφύλι

Μάλιστα, όπως επεσήμανε δεν αποκλείεται κάποια παθολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το αγοράκι συνδυαστικά με τον πνιγμό να το οδήγησαν στον θάνατο.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαντίρης «διαπιστώθηκαν ευρήματα οξέα και χρόνια που σχετίζονται με τον θάνατο και θα γίνει περαιτέρω διερεύνηση με ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Με απλά λόγια, διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή, διαπιστώθηκαν πολλά ευρήματα και ζητήθηκαν στοχευμένες ιστολογικές εξετάσεις για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου και των περιστατικών που συνέβησαν περιθανατίως».

Ο έμπειρος ιατροδικαστής, μάλιστα αναφέρει πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υποκρύπτονται και παθολογικά αίτια που συνδυαστικά με την πνιγμονή να οδήγησαν στον θάνατο και γι’ αυτό απαιτείται περεταίρω διερεύνηση.

Εκτιμά πως ίσως να μην είναι αποκλειστικά αιτία θανάτου η πνιγμονή επειδή έτρωγε σταφύλι το παιδί. Μπορεί να έτρωγε και κάτι άλλο το παιδί και να συνέβη, να εξελίχθηκε επειδή έτρωγε το παιδί εκείνη την ώρα και για αυτό γίνεται πλήρη διερεύνηση.

Επισημαίνει δε, ότι το παιδάκι, έζησε τουλάχιστον μια ώρα στο Κέντρο Υγείας όπου οι γιατροί έδιναν μάχη να το κρατήσουν στη ζωή. Δηλαδή η νόσος που το οδήγησε στο θάνατο να εξελίχθηκε σε μια με μιάμιση ώρα. Αυτό προκύπτει από έγγραφα.

Πηγή: newsit.gr

*Φωτογραφία αρχείου