Καταγγελία για υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας μετά τον πνιγμό του τρίχρονου στην Τήνο

Αρτα αυτοκτονία Λαμία

Ο πατέρας του παιδιού κάνει λόγο για υποστελέχωση

Ο θάνατος του τρίχρονου αγοριού στην Τήνο, που πνίγηκε από ρώγες σταφυλιού, έφερε στην επιφάνεια τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι έγιναν τα αδύνατα δυνατά από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για να σωθεί το αγοράκι, καθώς δύο παιδίατροι, ένας καρδιολόγος και τέσσερις αγροτικοί ιατροί έδωσαν μάχη για να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή.

Ωστόσο, ο πατέρας του παιδιού κάνει λόγο για υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του βίντεο που δείχνει πως στις 09:01 το παιδί ήταν ζωντανό.

Το τρίχρονο αγοράκι έφτασε στο Κέντρο Υγείας στις 09:02 συνοδεία περιπολικού. Την ώρα εκείνη το παιδί είχε σφυγμό, αλλά δεν ανέπνεε, με τον πατέρα να υποστηρίζει πως οι γιατροί δεν ασχολήθηκαν με το παιδί επί τόπου, τονίζοντας πως εκείνα ήταν τα κρίσιμα λεπτά θα έσωζαν τη ζωή του.

“Δεν υπάρχουν γιατροί για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά”

Καταγγελία που έφερε στο φως το MEGA κάνει λόγο για υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Τήνου, με μαρτυρίες να αναφέρουν πως δεν υπάρχουν γιατροί που να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά.

Διαβάστε επίσης  Γιάννης Καλλιάνος: O γιατρός του πατέρα του διαψεύδει ότι έλαβε φακελάκι με 500 ευρώ - "Εξωφρενικό ψεύδος"

«Από οικογενειακό περιστατικό γνωρίζω ότι ενώ υπάρχουν μηχανήματα, δεν υπάρχουν γιατροί για να τα λειτουργήσουν. Υπάρχει όμως και η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας», είπε η κα Ειρήνη, κάτοικος του νησιού.

Όπως είπε η κα Ειρήνη, συγγενικό της πρόσωπο έπαθε κάταγμα στο πόδι και δεν μπορούσε να βγάλει ακτινογραφία, καθώς δεν υπήρχε ακτινογράφος στο ΚΥ Τήνου και αναγκάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα.

Κτηνίατρος βοήθησε ασθενή για ακτινογραφία

Σε άλλο παρόμοιο περιστατικό, ασθενής δεν μπόρεσε να βγάλει ακτινογραφία και τελικά τον εξυπηρέτησε κτηνίατρος.

Οι κάτοικοι του νησιού αναφέρουν πως θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι γιατροί στο Κέντρο Υγείας όχι μόνο το καλοκαίρι, όταν υπάρχει μαζική έλευση τουριστών, αλλά και τον χειμώνα για να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι.

Πηγή: iefimerida.gr

*Φωτογραφία αρχείου