Ατύχημα σε παιδική χαρά – Σκίστηκε το αυτί 9χρονου κοριτσιού (ΒΙΝΤΕΟ)

agios athanasio aimata parko paidiki xara Θεσσαλονίκη παιδική χαρά

Η μητέρα του παιδιού περιγράφει το περιστατικό

Ενα ατύχημα σημειώθηκε σε παιδική χαρά όταν ένα κορίτσι 9 ετών έπεσε από την τσουλήθρα και βρέθηκε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων με το αυτί του κομμένο στα δύο.

Η μητέρα περιγράφει MEGA το γεγονός που συνέβη στην Αμφιλοχία.

«Πήγε στην παιδική χαρά, έπεσε από ένα παιχνίδι, έκοψε το αυτί της. Η παιδική χαρά δεν έχει άδεια, δεν είχε όμως καμία πινακίδα ή κάτι που να λέει απαγορεύεται η χρήση της ή οτιδήποτε».
Η κάμερα του MEGA κατέγραψε την ανακοίνωση που απαγορεύει την είσοδο και τη χρήση της παιδικής χαράς. Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού υποστηρίζει ότι το Σάββατο που έγινε το ατύχημα, δεν υπήρχε καμία σήμανση, όταν πήγε το 9χρονο κοριτσάκι να παίξει. Μάλιστα, μέσα στον χώρο υπήρχαν και άλλα παιδιά.

Δείτε επίσης: Κατερίνη: 83χρονη δώρισε εξοπλισμένο ασθενοφόρο στη μνήμη μελών της οικογένειάς τους

«Τη σήμανση τη βάλανε χθες το βράδυ αφού κάναμε εμείς κάποια παράπονα. Υποτίθεται ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εφόσον δεν υπήρχε σήμανση κλπ. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, δεν υπήρχαν λουκέτα, μπορεί μας είπαν να ήταν παραβιασμένα αλλά και πάλι. Και την ώρα που πήγε το δικό μου το παιδί ήταν και άλλοι γονείς με τα παιδιά τους εκεί πέρα, οπότε…», ανέφερε η μητέρα της 9χρονης.

Ούτε απαγορευτική σήμανση, αλλά ούτε και λουκέτα που να κλειδώνουν τον χώρο υπήρχαν, σύμφωνα με τη μητέρα του κοριτσιού που έκοψε το αυτί του πέφτοντας από παιχνίδι. Κάτι που ο δήμαρχος διαψεύδει από τη μεριά του.

Διαβάστε επίσης  Στο χειρουργείο ο 12χρονος μετά τον ξυλοδαρμό από συμμαθητή του στα Ιωάννινα

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας δήλωσε: «Υπήρχε σήμανση. Γνωρίζομαι πάρα πολύ καλά με την οικογένεια. Υπήρχε και σήμανση και ήταν κλειδωμένες οι πόρτες. Τώρα προφανώς αν κάποιος αφαίρεσε κάποια στιγμή και δεν έπεσε στην αντίληψή μας μία αλυσίδα ή ένα λουκέτο, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω».

Το κοριτσάκι όπως όλα τα παιδιά ήθελε να ανέβει στην τσουλήθρα. Μία λανθασμένη κίνηση που δεν υπολόγισε καλά ήταν αρκετή για να τραυματιστεί. Από τα σκοινιά αυτά σκίστηκε το αυτί της 9χρονης.

«Θα δείτε το αυτί της είναι κομμένο, φαίνεται δηλαδή πόσα ράμματα έχει κάνει, είναι αρκετό το κόψιμο. Είναι ένα σημείο το οποίο έχει και τσουλήθρα και ανεβαίνεις με κάτι σκοινιά επάνω. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας, της βάλανε μία γάζα. Μας διώξανε κατευθείαν, μας είπανε ή θα πάμε στην Άρτα ή θα πάμε στα Γιάννενα».

Οι γονείς του ανήλικου κοριτσιού ζητάνε να παρθούν μέτρα ασφαλείας, με τον δήμαρχο να ισχυρίζεται πως ο χώρος πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές.

«Εμάς μας ενδιαφέρει τουλάχιστον είτε να κλείσει η παιδική χαρά, είτε τουλάχιστον να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί αυτό ούτε στο δικό μου παιδί προφανώς, ούτε σε κανένα άλλο παιδί γιατί θα μπορούσε να είναι και κάτι χειρότερο», είπε η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού.

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας σημείωσε: «Η παιδική χαρά είχε όλες τις προδιαγραφές. Απλά η παιδική χαρά δεν παραλήφθηκε από εμάς, μας την παραδώσανε σε αυτήν την κατάσταση».

Το κοριτσάκι αναρρώνει, με τους γονείς του να προσπαθούν να την κάνουν να ξεχάσει την τραυματική αυτή εμπειρία.

*Φωτογραφία αρχείου