Μητροπολίτης Γαβριήλ: “Βόμβα στα θεμέλιά της οικογένειας ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητροπολίτης Γαβριήλ

Στο επίκεντρο των τελευταίων ημερών το νομοσχέδιο

Για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα, μίλησε στο OPEN ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Ο Μητροπολίτης τόνισε πως «ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα και την ελευθερία να εκφράζει την άποψή του», ενώ αναφορικά με το δημοψήφισμα που είπε ο αρχιεπίσκοπος τόνισε «δεν νομίζω λοιπόν ότι είναι παράλογο, παράτυπο και παράνομο».

«Με την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία του Μακαριωτάτου και γενικότερα της Εκκλησίας. Εδώ μιλάμε για ένα θέμα που άπτεται ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέσα σε αυτά είναι και η θρησκευτική ελευθερία. Μέσα σε αυτό πρέπει να βάλετε τη διάθεση της Εκκλησίας να προασπίσει αυτό το οποίο ξεκάθαρα ο ελληνικός λαός θέλει, το πρότυπο του πατέρα και της μητέρας», είπε ο μητροπολίτης Γαβριήλ.
«Δεν νομίζω λοιπόν ότι είναι παράλογο, παράτυπο και παράνομο το δημοψήφισμα»

Πρόσθεσε μάλιστα πως “ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε την απάντησή του αλλά θέλω να ενημερώσω ότι την ερχόμενη Κυριακή στην Ελβετία γίνεται δημοψήφισμα για το ίδιο ακριβώς θέμα. Δεν νομίζω λοιπόν ότι είναι παράλογο, παράτυπο και παράνομο το να γίνει δημοψήφισμα για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα”.

Επίσης υποστήριξε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα ζήτημα που θα συγκλονίσει συθέμελα το θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας. «Θα είναι βόμβα στα θεμέλιά της», δήλωσε χαρακτηριστικά.