Μητροπολίτης Πειραιώς: “Οσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία”

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μίλησε το πρωί της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφεί εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των ομόφυλων ζευγαριών.

Ερωτηθείς για το θέμα της τεκνοθεσίας τόνισε ότι «δεν θα βαπτίζουμε τα παιδιά» γιατί, όπως είπε, «αν η Εκκλησία βαπτίσει αυτά τα παιδιά θα απενοχοποιήσει την αντίληψη πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κάτι κακό. Θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι».

Μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κάλεσε όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία».

«Ο ομοφυλόφιλος θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας από μόνος του» τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος».
«Δεν θα βαπτίζουμε τα παιδιά από τα ομόφυλα ζευγάρια για τρεις λόγους. Πρώτον λείπει η πίστη. Άρα ο νηπιοβαπτισμός δεν λειτουργεί. Η Εκκλησία έχει ένα δόγμα ένα ήθος, αλίμονο αν κάνεις ό,τι θέλεις» ανέφερε.

«Ο ιερέας ή ο Επίσκοπος πρέπει να συμπράξει στην πράξη αυτή, γίνονται χαρτιά, έγγραφα, στα οποία υπογράφουμε. Θα υποχρεωθώ εγώ με αυτόν τον πλάγιο τρόπο να αναγνωρίσω τον γάμο των ομοφυλοφίλων;» συμπλήρωσε.

Ο τρίτος λόγος σύμφωνα με τον μητροπολίτη Πειραιώς είναι πως αν η Εκκλησία βαπτίσει αυτά τα παιδιά θα απενοχοποιήσει στα παιδιά αυτήν την αντίληψη πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κάτι κακό. Θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι».

«Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος» συμπλήρωσε.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi