Μητροπολίτης Κοσμάς: Θετικές ενδείξεις για την υγεία του στον Ευαγγελισμό όπου είναι διασωληνωμένς

Μητροπολίτης Αιτωλίας

Το οξυγόνο του σταθεροποιήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα

Σημάδια βελτίωσης έδειξε στην υγεία του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς ο οποίος νοσεί με κορονοϊό και διασωληνώθηκε το βράδυ, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και τα επίπεδα οξυγόνου που έχει ο Μητροπολίτης Κοσμάς είχαν πέσει στο 88% όταν ο γιατρός που τον παρακολουθούσε έκρινε απαραίτητη τη νοσηλεία του και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, έπειτα από αντίθεση του Μητροπολίτη και συγγενών του που αρνούνταν τη νοσηλεία, το οξυγόνο του είχε φτάσει ακόμη και το 80% (σ.σ. τα φυσιολογικά επίπεδα οξυγόνου είναι περίπου από 95 έως 99%).

Αργά το βράδυ της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου κρίθηκε απαραίτητο ο Σεβασμιώτατος να διασωληνωθεί και να διακομισθεί σε εξειδικευμένη μονάδα νοσοκομείου αφού αντιμετώπιζε δύσπνοια και η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του είχε ανησυχήσει τους γιατρούς, αλλά ακόμη και εκείνη την ώρα, η στάση του ίδιου και συγγενικών του προσώπων ερμηνεύεται ως αντίθεση στη διασωλήνωση που καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Τελικά στις 02:30 τα ξημερώματα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς διασωληνώθηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας, όπου έφτασε στις 05:30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, κατά τη μεταφορά του, διασωληνωμένος με το οξυγόνο που του παρείχαν τα μηχανήματα μέσα στο ασθενοφόρο, το οξυγόνο του σταθεροποιήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 98%. Πρόκειται για μία πρώτη ένδειξη που προκαλεί αισιοδοξία, αφού σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ο οργανισμός του δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά στη διασωλήνωση.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: 1335 νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.