Νέα Φιλαδέλφεια: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ξεκινά εσωτερική έρευνα για τα επεισόδια

Νέα Φιλαδέλφεια επεισόδια ΑΕΚ

Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα της ΕΛΑΣ

Εσωτερική έρευνα για τα επεισόδια που οδήγησαν στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ξεκίνησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αυτό έκαναν γνωστό πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για την εσωτερική έρευνα για τα επεισόδια

«Όπως έχει ζητήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ξεκίνησε και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα.

Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Δείτε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια

Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών».

Πηγή φωτό: Eurokinissi