Νέα καταγγελία: Ξέχασαν 4χρονο κοριτσάκι σε σχολικό λεωφορείο

σχολικό

Πανικοβλήθηκε η μικρή μαθήτρια

Την περασμένη Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου ξέχασαν μία 4χρονη μαθήτρια σε σχολικό λεωφορείο στην Πάτρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στη σχολική κοινότητα του Πειραματικού Νηπιαγωγείου του Πανεπιστημίου Πατρών στο Καστρίτσι.

Σύμφωνα με καταγγελία γονέα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», το πρωί της περασμένης Πέμπτης, το δρομολόγιο με αριθμό 11 που εκτελεί για τη φετινή σχολική σεζόν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, αφού συγκέντρωσε τα παιδιά από τα προγραμματισμένα σημεία παραλαβής, τα μετέφερε στο σχολείο.

Ωστόσο, ένα 4χρονο κοριτσάκι του νηπιαγωγείου αποκοιμήθηκε στο κάθισμα, με αποτέλεσμα όταν το λεωφορείο έφτασε στο σχολείο και κατέβηκαν τα παιδιά, αυτό να μείνει μέσα χωρίς κάποιος να το αντιληφθεί. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο οδηγός αναχώρησε από το σχολικό συγκρότημα και στάθμευσε το λεωφορείο, χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία του νηπίου που κοιμόταν στο κάθισμα.

Το 4χρονο κοριτσάκι ξύπνησε έπειτα από λίγο και έντρομο, διαπίστωσε ότι βρισκόταν σε ένα άδειο λεωφορείο, το οποίο είχε σταθμεύσει κοντά στο σχολικό συγκρότημα. Άρχισε να χτυπάει τα παράθυρα και για καλή του τύχη, το είδε μια περαστική γυναίκα, η οποία ενημέρωσε αμέσως το σχολείο και τις αρχές. Παράλληλα, ενημερώθηκε και ο οδηγός, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο λεωφορείο και έσπευσε αμέσως να ανοίξει τις πόρτες για να βγει το παιδί.

Στην συνέχεια ενημερώθηκε η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου για το περιστατικό αλλά και οι γονείς, οι οποίοι βρέθηκαν αμέσως κοντά στο παιδί τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρά το αρχικό σοκ, το 4χρονο κοριτσάκι παρακολούθησε το σχολικό πρόγραμμα χωρίς προβλήματα, με τους γονείς μέχρι χθες να μην έχουν προχωρήσει σε κάποια ενέργεια.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Νίκος Κλάδης, ο οποίος δήλωσε ότι έχει γίνει έγγραφη αναφορά από την προϊστάμενη του νηπιαγωγείου. «Το παιδί έμεινε στο σχολικό για περίπου μισή ώρα και ευτυχώς, το φύλαξε ο Θεός που δεν έμεινε περισσότερο, ώστε να έχουμε άλλες συνέπειες», ανέφερε ο κ. Κλάδης.

Διαβάστε επίσης  Στράβωσαν οι σιδηροδρομικές γραμμές στην Πάτρα λόγω καύσωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση ανάθεσης έργου, προβλέπεται ότι σε μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι υποχρεωτικό να υπάρχει συνοδός στο λεωφορείο για να τους ελέγχει κατά την επιβίβαση και κατά την αποχώρησή τους. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ. Κλάδης δήλωσε ότι υπήρχε και συνοδός.

«Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές για το περιστατικό» ήταν η δήλωση της διευθύντριας του νηπιαγωγείου, Γιούλης Παπαδημητροπούλου. Το θέμα γνωρίζει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδόμενων του δημοτικού σχολείου του Πειραματικού με τον πρόεδρο Χάρη Τσίτσικα να αναφέρει: «Γνωρίζω το περιστατικό ωστόσο δεν έχουμε κάτι, καθώς δεν έχουν προχωρήσει σε καταγγελία οι γονείς».

Ενήμερη είναι και η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που είναι υπεύθυνη για τις αναθέσεις του μεταφορικού έργου των μαθητών, στην οποία διαμαρτυρήθηκαν γονείς, ενώ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Ανδρέας Φίλιας δήλωσε: «Ενημερώθηκα για το θέμα, πρόκειται για ένα ατυχέστατο περιστατικό, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν τηρούνταν οι οδηγίες του συνοδού. Εκτός από τη δυσαρέσκεια που εκφράσαμε ήδη στον ανάδοχο, ως περιφερειακή αρχή σήμερα θα στείλουμε έγγραφο σε όλους τους αναδόχους μεταφορών ώστε να υπάρχει μεγάλη αυστηρότητα στα όσα προβλέπει η σύμβαση για ζητήματα ασφάλειας. Η Περιφέρεια δαπανά φέτος 25 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά μαθητών και στις τρεις περιφερειακές ενότητες και καθημερινά εκτελούνται 5.000 δρομολόγια. Μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες μας και στις 3 ενότητες θα διενεργούν καθημερινά ελέγχους στα σχολικά, για το αν τηρούνται όσα προβλέπει η σύμβαση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Ανδρέας Μανωλόπουλος δήλωσε άγνοια για το περιστατικό.

Πηγή: enikos.gr