Μαθητές φύτεψαν 57 ελιές στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)

Τέμπη ελιές

Μια συμβολική και συγκινητική ενέργεια

Δυστύχημα στα Τέμπη: Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου φύτεψαν 57 δενδρύλλια ελιάς όσα και τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών που σημάδεψε όλη την Ελλάδα έναν χρόνο πριν, αλλά ακόμη περισσότερο τα νέα παιδιά, καθώς στην πλειοψηφία τους, νέα παιδιά ήταν αυτά που “χάθηκαν” στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Μια σκέψη του Λευτέρη Κουτσιμανή έγινε πράξη, καθώς είναι η ψυχή και η κινητήριος δύναμη όλου αυτού του εγχειρήματος.

Ο Δήμος Τυρνάβου, μετά από πρόταση του 1ου ΕΠΑ.Λ Τυρνάβου παραχώρησε μια έκταση για να φυτευτούν 57 δενδρύλλια ελιάς. Την επίβλεψη τους θα έχει ο Τομέας Γεωπονίας.

Χθες μετά από εξαιρετική οργάνωση από την διευθύντρια, Ελένη Νούλα, οι μαθητές της Α’ τάξης μαζί με καθηγητές, έκαναν την δενδροφύτευση. Μαθητές που ασχολούνται με τα χωράφια έφεραν τσάπες και αρίδα. Ο Δήμος, φτυάρια, βυτιοφόρο για πότισμα και ότι άλλο χρειαζόταν.

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε ανθρώπινο οστό θύματος που βρέθηκε σε μπάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια διαφορετική μέρα για το σχολείο, μέρα μνήμης αλλά και συμπαράστασης για όλους αυτούς που έμειναν πίσω και ζητούν δικαίωση, γράφει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Σακατζής και συμπληρώνει: “Το σχολείο είναι αξίες και ήθος. Είναι οι άνθρωποι του. Ναι το σχολείο είναι ωραίο”.

Τέμπη ελιές

Πηγή: onlarissa.gr