Νέα Σμύρνη: Σοκαριστικό το σκηνικό της δολοφονίας του 16χρονου – «Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε»

Νέα Σμύρνη

Ξετυλίγεται το νήμα της υπόθεσης μέσα από τις καταθέσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι περιγραφές του σκηνικού της δολοφονίας στη Νέα Σμύρνη, όπου 18χρονος κάρφωσε με μαχαίρι και σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του, για μια μπλούζα.

Στις καταθέσεις όλων όσων βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα του φονικού αποτυπώνεται η ομολογία του αδελφοκτόνου της Νέας Σμύρνης, ο οποίος ανέφερε πως το θύμα του, τον γρονθοκόπησε και τότε εκείνος πήρε ένα ψαλίδι και το κάρφωσε στα πλευρά του.

Η κοπέλα του, περιγράφει ένα άγριο σκηνικό μεταξύ των δυο αδερφών με μπουνιές και κλωτσιές και φόντο μια μπλούζα (!) που γρήγορα ξέφυγε, με την 21χρονη να λέει ότι ο σύντροφος της κυνήγησε τον μικρό του αδερφό και τον μαχαίρωσε με το ψαλίδι: «Του κάρφωσε το ψαλίδι ψηλά στο στήθος και το έβγαλε αμέσως».




Η γιαγιά καταθέτει την εικόνα που αντίκρισε με τον εγγόνο της αναίσθητο και αιμόφυρτο και από πάνω του τον μεγάλο του αδερφού να του ρίχνει νερό, να προσπαθεί να του βγάλει τη γλώσσα έξω για να μην την καταπιεί να του κάνει ΚΑΡΠΑ φωνάζοντας: «Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε για μένα, θα γίνεις καλά», αποκαλύπτοντας παράλληλα πως η μητέρα τους για να μην πάει φυλακή ο γιος της, επινόησε μια δική της εκδοχή για την Αστυνομία ότι δηλαδή ήταν ατύχημα που συνέβη, ενώ η ίδια έπαιζε με το παιδί της και αυτό «έπεσε», πάνω στο ψαλίδι…

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση του αστυνομικού που έφθασε πρώτος στο διαμέρισμα της οδού Σταδίου και περιέγραψε πως η μητέρα ήταν σε σύγχυση, επαναλάμβανε την εκδοχή του ατυχήματος για να «καθαρίσει» τον δράστη γιο της, λέγοντας: «Πάρτε με μέσα πηγαίνετε με στη φυλακή».

Δείτε επίσης: Νέα Σμύρνη: Συγκλονίζει η μητέρα του 18χρονου που σκότωσε τον αδελφό του – “Ηταν μία κακιά στιγμή”

Ο πατέρας των δυο νεαρών, που ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τη σύζυγό του για το φονικό, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως τα παιδιά του «τα τελευταία χρόνια είχαν μπλέξει με κακές παρέες και είχαν επιθετική συμπεριφορά. Είχαν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές πολλές φορές για ληστείες και κλοπές», ενώ η μητέρα ζήτησε επιείκεια στην ποινική αντιμετώπιση του γιου της λέγοντας πως ο 18χρονος είναι έξω με αναστολή, έχει μπει στον σωστό δρόμο και ό,τι έγινε οφείλεται σε ατύχημα…

Αδελφοκτόνος: «Πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του»

Ξεκινώντας την κατάθεση του αδελφοκτόνος, ερωτάται από τους αστυνομικούς για το παρελθόν του. Ένα παρελθόν βαρύ, αφού όπως προκύπτει από τον φάκελο του, ο 18χρονος είναι παλιός γνώριμος των αρχών, ενώ τα δύο αδέρφια είχαν στο παρελθόν οδηγηθεί στην Αστυνομία, καθώς και τότε με αφορμή τα ρούχα είχαν ξυλοκοπήσει άγρια ένας τον άλλον.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Έχει απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, είναι σεσημασμένος και έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα: Στις 2 Μαρτίου 2022 συνελήφθη από το Τμήμα Ασφάλειας Νέας Σμύρνης για “ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και απείθεια” και για την τέλεση δύο ληστειών. Στις 21 Αυγούστου 2022, συνελήφθη από κοινού με τον αδερφό του από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας καθώς οι ανωτέρω με αφορμή τον ρουχισμό, αρχικά διαπληκτίστηκαν λεκτικά και αν συνέχεια άσκησαν βία ο ένας στον άλλο (γροθιές – κλωτσιές)».

Ερώτηση: Κατηγορήθηκες άλλη φορά και για ποια αιτία;

Απόκριση: Ναι, για ληστεία και για ενδοοικογενειακή βία.

Αυτά παραδέχτηκε ο αδελφοκτόνος και στις επόμενες γραμμές ξεκινά να αφηγείται, το χρονικό του τρόμου: «Απογευματινές ώρες της 26ης Δεκεμβρίου, βρισκόμουν στο σπίτι μου μαζί με τον αδερφό μου, την μητέρα μου, την γιαγιά μου και την κοπέλα μου. Ενώ ετοιμάζαμε τα ρούχα μας σε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό, μάλωσα με τον αδερφό μου σχετικά με μια μπλούζα.

Μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του. Το έκανα πάνω στον καβγά για να αμυνθώ και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδερφός μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ατύχημα».

Μητέρα των αδελφών: «Του έκανε ΚΑΡΠΑ και προσπαθούσε να του βγάλει τη γλώσσα έξω»

Στην κατάθεση της η μητέρα των δύο παιδιών, ανέφερε τα εξής: «Μένουμε στο σπίτι μας εγώ και τα παιδιά μου, η μητέρα μου η οποία είναι γιαγιά των δύο παιδιών μου καθώς και ο σύντροφός της. Στις 19:00 περίπου της 26ης Δεκεμβρίου, ήμασταν στο σπίτι όλοι εκτός του συντρόφου της μητέρας μου, καθώς και η κοπέλα του γιου μου. Είχαμε πάρει κάτι ξυραφάκια να δούμε αν κάνουν την ξυριστική μηχανή των παιδιών και για να ανοίξω τη συσκευασία χρησιμοποίησα ένα ψαλίδι το οποίο το άφησα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού. Στην κρεβατοκάμαρα ήταν οι γιοί μου και τότε ο μικρός μου γιος ήταν επιθετικός απέναντι στον μεγάλο αδερφό του.

Τσακωθήκανε, πιαστήκανε στα χέρια με αφορμή μια μπλούζα και τότε ο μικρός μου γιος φεύγει ξαφνικά προς το σαλόνι και τον ακολουθήσε ο μεγάλος και στη συνέχεια πήγε στην κουζίνα περπατώντας και εκεί ο μικρός μου γιος έπεσε κάτω και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ παράλληλα ο αδερφός του, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, δηλαδή του έκανε μαλάξεις και συγκεκριμένα ΚΑΡΠΑ, του έριχνε νερό και προσπαθούσε να του βγάλει τη γλώσσα έξω για να μην την καταπιεί και φώναζε να καλέσουμε γρήγορα το ΕΚΑΒ, το οποίο το κάλεσε η κοπέλα του.

Στους αστυνομικούς που ήρθαν στο σπίτι, δεν είπα τα πράγματα όπως έγιναν γιατί ήμουν πολύ συγχυσμένη, πολύ στεναχωρημένη για τα παιδιά μου και δεν ήθελα ο μεγάλος μου γιος επειδή είναι με αναστολή να πάει στη φυλακή. Δείξτε επιείκεια στο γιο μου, δεν θέλω να πάει φυλακή, έχει μπει στον ίσιο δρόμο κι αυτό που έγινε ήταν ατύχημα».

Πατέρας των αδελφών: «Είχε κιτρινίσει και του είχε γυρίσει γλώσσα»

Ο πατέρας των δύο παιδιών στην κατάθεση του είπε ότι: «Τα παιδιά μου, ζουν στην Νέα Σμύρνη με τη μητέρα τους. Εγώ έχω πάρει διαζύγιο και πλέον με τη μητέρα τους έχουμε τυπικές σχέσεις. Στις 26 Δεκεμβρίου και ώρα περίπου 20:14 με κάλεσε τηλεφωνικά η πρώην σύζυγός μου και μου ανέφερε ότι ο ένας μου γιος, ο μικρότερος, είχε ένα ατύχημα στο σπίτι και τραυματίστηκε με ένα ψαλίδι. Μου είπε ότι αιμορραγούσε και ότι είχε κιτρινίσει και του είχε γυρίσει η γλώσσα. Εκείνη τη στιγμή είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Εγώ έφυγα απ’ τη δουλειά μου και απευθείας πήγα στο σπίτι τους.

Έφτασα εκεί, μετά από περίπου 20 λεπτά και έξω από την πολυκατοικία ήταν δύο ασθενοφόρα. Ανέβηκα στο διαμέρισμα που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο και είδα το μικρό μου γιο στο χώρο της κουζίνας αναίσθητο στο πάτωμα. Οι διασώστες του είχαν βάλει σωληνάκια στο στόμα και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν. Κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να βοηθήσω κάπως εκεί και πριν προλάβω να συναντήσω κάποιον από τους δικούς μου για να ενημερωθώ για ότι έγινε, με τράβηξαν κάποιοι αστυνομικοί και μου ζήτησαν να απομακρυνθώ από το χώρο. Τον μικρό μου γιο όπως ενημερώθηκα, το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λαϊκό.

Ερώτηση: Γνωρίζετε τις σχέσεις είχαν μεταξύ τους τα δύο σας τέκνα;

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Συμμορία έκανε οκτώ ληστείες κι έξι διαρρήξεις σε ένα μήνα

Απόκριση: Τα παιδιά μου τα τελευταία χρόνια είχαν μπλέξει με κακές παρέες και είχαν επιθετική συμπεριφορά. Είχαν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές πολλές φορές για ληστείες και κλοπές. Μεταξύ τους γνωρίζω ότι μαλώνανε καμιά φορά, αλλά όπως μαλώνουν τα αδέρφια μεταξύ τους, αλλά συνήθως τα βρίσκουν και όλα είναι καλά.

Ερώτηση: Γνωρίζετε τη σχέση που έχουν τα παιδιά με τη μητέρα τους;

Απόκριση: Με την μητέρα τους είχαν σχετικά καλές σχέσεις, μαλώνανε φραστικά καμιά φορά, αλλά την αγαπάνε και γενικά έχουν καλές σχέσεις. Δεν ξέρω πως ο μικρός μου γιος τραυματίστηκε γιατί κανένας δεν πρόλαβε να με ενημερώσει από την οικογένειά μου».

Σύντροφος του 18χρονου: «Του κάρφωσε το ψαλίδι ψηλά στο στήθος και το έβγαλε αμέσως»

Η 21χρονη σύντροφος του 18χρονου αδελφοκτόνου εξεταζόμενη, ανέφερε πως: «Τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 25 Δεκεμβρίου είχα πάει στο σπίτι του αγοριού μου που βρίσκεται στο διαμέρισμα επί της οδού Σταδίου στη Νέα Σμύρνη και κοιμήθηκα εκεί το βράδυ. Στο σπίτι που μένει ο φίλος μου, ο δεκαεξάχρονος αδερφός του, η μητέρα τους η γιαγιά τους και ο σύντροφός της γιαγιάς. Στις 26 Δεκεμβρίου ξυπνήσαμε στις 17:00 και θα ετοιμάζαμε τις βαλίτσες μας για να πάμε στο εξωτερικό με τον φίλο μου.

Κατά τις 19:30 περίπου ώρα και ενώ ετοιμάζαμε τις βαλίτσες στην κρεβατοκάμαρα τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν να τσακώνονται για τα ρούχα, ξεκίνησαν να βρίζονται μεταξύ τους μετά ξεκίνησαν να χτυπιούνται με γροθιές και κλωτσιές και προσπάθησε η μητέρα τους με τη γιαγιά τους να τους χωρίσουν, λέγοντάς τους να σταματήσουν. Τότε ο φίλος μου παίρνει ένα ψαλίδι το οποίο βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα και όταν τον είδε ο αδερφός του, έφυγε πήγε στο σαλόνι και έκλεισε την πόρτα που βρίσκεται εκεί αλλά ο φίλος μου άνοιξε με δύναμη την πόρτα κρατώντας το ψαλίδι στο χέρι, του κάρφωσε το ψαλίδι ψηλά στο στήθος και το έβγαλε αμέσως.

Μετά ο μικρός του αδερφός περπάτησε προς την κουζίνα, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω. Άμεσα εγώ κάλεσα το ΕΚΑΒ το οποίο ήρθε και πήρε τον μικρό του αδερφό και τον πήγε στο Λαϊκό νοσοκομείο». Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της έδειξαν το ψαλίδι που βρήκαν και κατέσχεσαν, με την κοπέλα να απαντά ότι το αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα και με απόλυτη βεβαιότητα…

Γιαγιά των αδελφών: «Ο εγγονός μου, έλεγε «Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε για μένα, θα γίνεις καλά».

Η γιαγιά των δύο αδερφών περιέγραψε τα εξής: «Μένουμε στο σπίτι μας εγώ, τα εγγόνια μου η κόρη μου και ο σύζυγός μου. Κατά τις 20:30 περίπου ώρα της 26 Δεκεμβρίου εγώ καθόμουν στην κουζίνα με την κοπέλα του μεγάλου μου εγγονού που γεννήθηκε στην Αλβανία και μιλούσαμε και άκουγα τα εγγόνια μου να τσακώνονται για μια μπλούζα την οποία την βρήκε η μαμά τους, άκουγα τον μικρότερο μου εγγονό να τσακώνεται με τη μητέρα του και πήγα και εγώ και η κοπέλα του μεγάλου του αδερφού στην κρεβατοκάμαρα και είδα ότι ο μικρός μου εγγονός έσπρωξε τη μαμά του δυο φορές το πάτωμα.

Τότε ο μικρός μου εγγονός ξαφνικά έφυγε τρέχοντας και εγώ πήγα πάνω στον μεγάλο του αδερφό να τον συγκρατήσω αλλά τον ακολούθησε και ο μικρός μου εγγονός έκλεισα την πόρτα του διαδρόμου που οδηγεί στο σαλόνι άλλο μεγάλος του αδελφός, την άνοιξε και ο μικρός μου εγγονός πήγε στην τραπεζαρία και τον ακολούθησε στην τραπεζαρία και μετά είδα τον μικρό μου εγγονό να πηγαίνει αργά προς την κουζίνα και μόλις κατάλαβε ο μεγάλος μου εγγονός ότι αυτός τον είχε χτυπήσει πήγε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην κουζίνα και φώναζε: “Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε για μένα, θα γίνεις καλά”, ενώ παράλληλα του έριχνε νερό και προσπαθούσε να του βγάλει τη γλώσσα έξω για να μην την καταπιεί και του έκανε ΚΑΡΠΑ».

«Μας είπε να πούμε ότι ενώ εκείνη έπαιζε με τον μικρό της γιό, αυτός έπεσε πάνω στο ψαλίδι…»

Η γιαγιά των στην κατάθεση της κάνει και μία αποκάλυψη: «Όταν έπεσε κάτω ο μικρός μου εγγονός στην κουζίνα και ο μεγάλος μου εγγονός φωνάζει να πάρουμε ασθενοφόρο, η κόρη μου επειδή νόμιζε ότι το τραύμα του μικρού της γιου ήταν ελαφρύ και δεν ήταν σοβαρό, μας είπε να πούμε ότι ενώ αυτή έπαιζε με τον μικρό της γιο, αυτός έπεσε πάνω στο ψαλίδι που αυτή κρατούσε για να μην κατηγορηθεί ο μεγάλος της γιος αλλά καταλάβετε τη, είναι μητέρα. Τέλος, ο μεγάλος μου εγγονός είναι πολύ καλό παιδί, έχει περάσει πολλά την οικογένειά του, ήταν γενικά δυστυχισμένο παιδί, έχει ψυχολογικά προβλήματα, έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο νομίζω στο Τζάνειο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού ο σύντροφος μου δεν ήταν μέσα στο σπίτι και εγώ δεν είδα αν ο μεγάλος μου εγγονός κρατούσε κάτι στα χέρια του».

Ο αστυνομικός που έφθασε πρώτος στο διαμέρισμα: «Η μάνα μας είπε “Πάρτε με μέσα πηγαίνετε με στη φυλακή”»

Ένας από τους αστυνομικούς που κλήθηκε να μεταβεί στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης ανέφερε ότι: «Πραγματοποιούσα εποχούμενη περιπολία κατά το ωράριο 19:00 έως 01:00 στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης και των γύρω δήμων. Στις 20:44 ώρα λάβαμε σήμα από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για επεισόδιο στην οδό Σταδίου στη Νέα Σμύρνη. Ο καλών, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και ενημερωθήκαμε ότι πιθανόν να υπάρχει και μαχαίρι. Μετά από περίπου 2 λεπτά φτάσαμε στο σημείο. Υπήρχαν έξωθεν της πολυκατοικίας δύο σταθμοί ΕΚΑΒ.

Έπειτα από σχετική ερώτηση ενημερωθήκαμε ότι στον 4ο όροφο έλαβε χώρα επεισόδιο με μαχαίρι. Ανεβήκαμε και η είσοδος του οροφοδιαμερίσματος ήταν ανοιχτή. Μπαίνοντας είδαμε τον 16χρονο πεσμένο στο πάτωμα της κουζίνας αιμόφυρτο και χωρίς τις αισθήσεις του και να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες οι συνάδελφοι του ΕΚΑΒ. Στο χώρο του καθιστικού ήταν ο αδερφός του, ξαπλωμένος σε ένα ράντζο σε λιπόθυμη κατάσταση και από πάνω ήταν η κοπέλα του και ο πατέρας του και προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν και να τον βοηθήσουν.

Στον ευρύτερο χώρο του σπιτιού περιφερόταν η μητέρα και η γιαγιά τους. Εμείς επειδή είδαμε τη μητέρα να είναι σε μεγάλη σύγχυση, την απομακρύναμε ώστε να μας εξηγήσει τι συνέβη. Εκείνη μας είπε: “χάνω το παιδί μου”. Σε σχετική ερώτηση για τις συνθήκες του περιστατικού μας ανέφερε ότι ενώ έπαιζε με τον γιο της εκείνος γλίστρησε και έπεσε πάνω στο ψαλίδι που κρατούσε η ίδια.

Ήταν σε έντονη σύγχυση και μας έλεγε “Πάρτε με μέσα πηγαίνετε με στη φυλακή”. Ο πατέρας του τραυματία, επειδή ξεκίνησε και εκείνος να φωνάζει και να είναι σε σύγχυση, απομακρύνθηκε από το σπίτι και κατέβηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας. Η ευρισκόμενοι στο χώρο μας είπαν ότι δεν βρισκόταν εντός της οικίας στιγμή του περιστατικού, πράγμα που μας το επιβεβαιώνει και ο ίδιος. Μετά από περίπου 5 λεπτά στο σημείο μας ενημερώσουν από το ΕΚΑΒ ότι ο 16χρονος δεν είχε τις αισθήσεις του. Μας είπαν ότι θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο και ότι έχει εσωτερική αιμορραγία από κάτι αιχμηρό. Έπειτα από έρευνα μας το διαμέρισμα ανευρέθη στη μία κρεβατοκάμαρα και συγκεκριμένα στο πάνω μέρος μιας συρταριέρας, ψαλίδι με μαύρη και κόκκινη λαβή, στην αιχμή του όπου διαπιστώσαμε να υπάρχει κόκκινο υγρό πιθανώς αίμα. Αποκλείσαμε το χώρο…».

Πηγή: newsit.gr