Νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες

Τουρκία Ελλάδα F-16

Συνεχίζουν να προκαλούν και από τον αέρα

Πάνω από τις Οινούσσες πέταξαν για ακόμη μία φορά τα τουρκικά μαχητικά.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Για ακόμη μία φορά, πέταξε πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια, στις 15:59 μ.μ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών και χθες (5/3)

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο, με νέες υπερπτήσεις να πραγματοποιούνται σήμερα σε Παναγία και Οινούσσες.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, στις 9.55, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση των νήσων Παναγία και Οινούσσες στα 24.000 πόδια στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες οι Τούρκοι προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Πέντε υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου πραγματοποιήσε ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι υπερπτήσεις ξεκίνησαν στις 13:03 και στις 13:11, στις 23.000 και 5.000 πόδια αντίστοιχα.

Συνεχίστηκαν στις 13:33, στις 13:35 και στις 13:37, πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς και Αρκιούς, στα 25.000, 26.000 και 26.000 πόδια αντίστοιχα.Οι Τούρκοι συνεχίζουν τη συγκεκριμένη τακτική, σε μια περίοδο που οι σχέσεις με τη χώρα μας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο, λόγω των εξελίξεων στο μεταναστευτικό.

Συνεχίζεται η ένταση στον Έβρο

Σε έκρυθμη κατάσταση βρίσκεται ο Έβρος, καθώς νέα ένταση σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Διαβάστε επίσης  Πήρε εκδίκηση για χωρισμό με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο - Της έστειλε δεκάδες ντελιβεράδες στο σπίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκεκριμένα, νέες εικόνες από όσα έγιναν το πρωί της Παρασκευής στα ελληνικά και τουρκικά σύνορα όπου βρίσκεται ο Έβρος είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη για ακόμη μια ημέρα, καθώς νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξέσπασαν επεισόδια ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, έγινε ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως οι τουρκικές επιθέσεις συντονίζονταν με τη βοήθεια drone.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *