Νέο εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 55χρονος σε εργοτάξιο στο Κιλκίς

Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου σημειώθηκε τραγωδία στο Κιλκίς, όπου ένας 55χρονος άνδρας έχασε την ζωή τους σε εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε εργοτάξιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τραγικό περιστατικό έγινε σε τεχνική εταιρία στις 18:30 το απόγευμα. Ένας 55χρονος εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε γραμμές του ΟΣΕ, όταν έπεσε από ύψωμα σε μηχάνημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στο σημείο, όμως ο 55χρονος είχε ήδη καταλήξει.

Χειροπέδες σε δύο άτομα για το εργατικό δυστύχημα

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνέλαβαν τον οδηγό του μηχανήματος και τον εργοδηγό της εταιρίας, οι οποίοι με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για το τραγικό δυστύχημα έχει παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή, η οποία θα ρίξει “φως” στα ακριβή αίτια θανάτου του 55χρονου.

Το Α.Τ. Παιονίας έχει αναλάβει την προανάκριση για το θλιβερό δυστύχημα.

Όπως καταγγέλλουν από το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης, ο εργαζόμενος “έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου σε συνθήκες όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και η εντατικοποίηση κυριαρχεί”.

Η ανακοίνωση από το Συνδικάτο

“Νέο θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα συνέβη σήμερα στην περιοχή της Ειδομένης σε εργοτάξιο της εταιρίας AWACS.

Διαβάστε επίσης  Με το… αριστερό ο Κιλκισιακός στα μπαράζ ανόδου για Γ' Εθνική

Συνάδελφος οικοδόμος έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου σε συνθήκες όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και η εντατικοποίηση κυριαρχεί.

Για το νέο αυτό θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε το κακό μας ριζικό. Φταίει που για τα κέρδη του κεφαλαίου εντατικοποιείται η δουλειά, καταργούνται ακόμη και στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας με το κερασάκι να νομοθετούνται και επίσημα οι 13 ώρες εργασίας που εξοντώνουν συστηματικά και σταθερά τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους Οικοδόμους να σηκώσουν το κεφάλι και να αγωνιστούν για ζωή με δικαιώματα μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα γιατί μόνο αυτός θα φέρει αποτελέσματα και δεν θα θρηνούμε καθημερινά συναδέλφους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας”.

Πηγή: thestival.gr