Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ για την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας – «Αποφασισμένοι και έμπειροι οι δράστες»

βομβιστική επίθεση έξω από το υπουργείο Εργασίας

Σχεδίασαν την επίθεση έτσι που να μην υπάρξουν θύματα

Τους δράστες που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υπουργείο Εργασίας προσπαθούν να εντοπίσουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Τους περιγράφουν ως αποφασισμένους και έμπειρους σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τις αρχές να εκτιμούν πως πρόκειται για δύο άτομα που πήγαν για την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Ο ένας δράστης κινήθηκε με τα πόδια, πρέπει να περάσει το πεζοδρόμιο απέναντι ακριβώς στο υπουργείο Εργασίας και να άφησε το σακίδιο με τη βόμβα. Στη συνέχεια μάλλον προσπάθησε να διαφύγει με τη βοήθεια ενός η περισσότερων συνεργών, που τον περίμεναν με κάποια μηχανή.
Δείτε επίσης: Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για την έκρηξη βόμβας έξω από το υπουργείο Εργασίας

«Δεν ήθελαν θύματα, ήθελαν υλικές ζημιές»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες φαίνεται πως ήθελαν να αποφύγουν τα θύματα. Είχαν σχεδιάσει καλά τις κινήσεις τους, θέλοντας να υπάρξουν σοβαρές υλικές ζημιές. Και όντως το πέτυχαν στο υπουργείο Εργασίας, που όπως φαίνεται ήταν και ο στόχος της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε 24χρονος Αλγερινός για αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο

Το ότι δεν επιθυμούσαν θύματα, δείχνει και το γεγονός ότι έγιναν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και αποκλείστηκε περιοχή από τις 00:30 μέχρι τη 1:30 που εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός.

Η Αστυνομία εξετάζει με προσοχή τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει καρέ – καρέ τις κινήσεις των δραστών, τόσο πριν την τοποθέτηση του μηχανισμού όσο και κατά τη διαφυγή τους. Οι πληροφορίες λένε πώς έχει χαρτογραφηθεί πλήρως η διαδρομή των δραστών και δεν αποκλείεται να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα για το πώς κινήθηκαν οι βομβιστές πριν και μετά την επίθεση.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρχει μία συσχέτιση με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τον περασμένο Δεκέμβρη στην έδρα των ΜΑΤ στην περιοχή του Ζωγράφου. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», πρωτοεμφανιζόμενη και αυτή και δεν αποκλείουν οι Αρχές να πρόκειται για τα ίδια άτομα τα οποία αλλάζουν όνομα στην οργάνωση προκειμένου να θολώνουν τα νερά.

Πηγή: ertnews.gr

Πηγή φωτό: Eurokinissi