Ομόνοια: Ο Ιάπωνας τουρίστας και η τρελή καταδίωξη του ταξιτζή που καταγγέλλει βασανισμό

Ολες οι λεπτομέρειες της καταδίωξης του ταξιτζή από αστυνομικούς  με τους οποίους είχε διαπληκτιστεί νωρίτερα και ο τρόπος που κατέληξε δεμένος με χειροπέδες στο Α.Τ. Ομόνοιας, βρίσκονται στο βιβλίο συμβάντων της συγκεκριμένης μέρας.

Από τις αναφορές των αστυνομικών προκύπτει ότι το περιστατικό συνέβη την 22α Δεκεμβρίου 2019, επί της οδού Αθηνάς και Σοφοκλέους και ενώ έδιναν πληροφορίες σε Ιάπωνα τουρίστα που είχε σταματήσει το όχημα του στη μέση του δρόμου, εκεί όπου βρισκόταν το ταξί του Αχιλλέα Χατζηνούσιου.

Ο τελευταίος ανέμενε για κάποια ώρα ωσότου οι δυο αστυνομικοί εξυπηρετήσουν τον Ιάπωνα τουρίστα, ο οποίος φαινόταν να είχε χάσει το δρόμο του. Όταν ο τουρίστας αποχώρησε, ο οδηγός ταξί -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών- τους πλησίασε κλείνοντάς τους τον δρόμο.

«Του ζητήσαμε δυο φορές να μετακινηθεί, ώστε να απεγκλωβιστούμε και αρνήθηκε αποκρινόμενος “περίμενε λίγο”» υποστήριξαν. Έπειτα, οι αστυνομικοί του απευθύνθηκαν για τρίτη φορά, ζητώντας του να μετακινήσει το όχημα του και τότε ο οδηγός απάντησε, «ας περιμένετε και εσείς όπως περίμενα και εγώ» και ανέπτυξε ταχύτητα.

Δείτε επίσης: Ομόνοια: Οδηγός ταξί καταγγέλλει αστυνομικούς για βασανισμό – Σοκάρει το βίντεο

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, αναφέρουν, ότι, τον ακολούθησαν κάνοντας του σήμα να σταματήσει, όμως εκείνος τους αγνόησε, αλλά τελικά σταμάτησε αναγκαστικά λίγο παρακάτω σε ερυθρό σηματοδότη. Εκεί οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν πεζή ζητώντας του να κάνει δεξιά, ο οδηγός αρνήθηκε και όταν άναψε πράσινο, ανέπτυξε ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Θλίψη για τον άνδρα που έπεσε από τον Λευκό Πύργο - "Πήγες να βρεις τη μαμά..."

Σύμφωνα πάντα με τις αναφορές των δυο αστυνομικών, ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα άλλα περιπολικά της υπηρεσίας να συνδράμουν και να ακινητοποιήσουν τον αυτοκινητιστή στο όχημά του.

«Του ζητήσαμε να εξέλθει του οχήματος, αλλά αρνήθηκε. Ανοίξαμε την πόρτα και τον συλλάβαμε και αμέσως μετά τον οδηγήσαμε στο ΑΤ Ομονοίας για την αυτόφωρη διαδικασία» αναφέρεται στο βιβλίο συμβάντων. Οι παραβάσεις που του αποδόθηκαν ήταν για χρήση κινητού τηλεφώνου και μη συμμόρφωση σε σήμα νόμου.

Ο αυτοκινητιστής από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν σταμάτησε στον έλεγχο, διότι ο ένας εκ των δυο αστυνομικών έβγαλε όπλο και τον σημάδεψε, με αποτέλεσμα να τρομάξει. Επιμένει ότι δεν υπήρχε λόγος να του περάσουν χειροπέδες μέσα στο κρατητήριο και να παραμείνει για αρκετή ώρα δεμένος στο κάγκελο του παραθύρου σαν να είναι επικίνδυνος εγκληματίας. Επιπλέον, επιμένει ότι δέχθηκε χτυπήματα από τους αστυνομικούς και πως όσα βίωσε στο κρατητήριο προκάλεσαν βλάβες στην υγεία του.

Πηγή: protothema