Παγετός σε δρόμους της Χαλκιδικής – Που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

χιόνια Χαλκιδική

Με χαμηλές ταχύτητες η κυκλοφορία των οχημάτων

Χιόνια που φτάνουν τους έξι πόντους και κρύο που “τρυπάει κόκκαλα” έφερε στη Χαλκιδική η κακοκαιρία που ξεκίνησε χθες.

Μετά την ισχυρή χιονόπτωση ήρθε η ηλιοφάνεια στην ορεινή Χαλκιδική και τα χιόνια αρχίζουν να λιώνουν. Σε πολλά σημεία του δρόμου ωστόσο υπάρχει παγετός, το οδόστρωμα είναι ολισθηρό και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες.




Το κεντρικό οδικό δίκτυο, που συνδέει τη Χαλκιδική με τη Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτό ωστόσο χθες προκλήθηκαν μικροπροβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων έπεσαν δέντρα με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ο επαρχιακός δρόμος Μεταμόρφωσης-Νικήτης κι ο δρόμος προς την Τρανή Αμμούδα στον Όρμο Παναγιάς.

Διαβάστε επίσης  Χαλκιδική: Στο νοσοκομείο μετά από επίθεση υπάλληλος του δήμου Νέας Προποντίδας που έλεγχε αντιπλημμυρικά έργα

Έντεκα εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες βρίσκονταν επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος.

Σύμφωνα με την Τροχαία, παρά τη βελτίωση του καιρού δεν έχει αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, ενώ απαραίτητες είναι για όλους τους οδηγούς οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πηγή: ertnews.gr