Παντελίδης: Αγωγή ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από την οικογένειά του κατά της Περιφέρειας Αττικής

Παντελής Παντελίδης

«Ο θάνατός του δεν προήλθε από μία μπάρα»

Αγωγή “μαμούθ” ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη κατά της Περιφέρειας Αττικής, για το δυστύχημα στο οποίο ο τραγουδιστής έχασε τη ζωή του, τον Φεβρουάριο του 2016.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» με τον Πέτρο Κουσουλό, η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη στρέφεται κατά της Περιφέρειας Αττικής καθώς «ο θανάσιμος τραυματισμός του Παντελίδη προήλθε από μία μπάρα».




Μιλώντας στο Open, o δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας διευκρίνισε πως η αγωγή στην Περιφέρεια κατατέθηκε καθώς – σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται – μία από τις λάμες της κουπαστής στο σημείο του δυστυχήματος προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του τραγουδιστή.

«Ο θανάσιμος τραυματισμός του Παντελίδη προήλθε από μία μπάρα, η οποία εισήλθε στο αυτοκίνητο του τραγουδιστή με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάθε Περιφέρεια έχει την ευθύνη και για την κατασκευή και για την επίβλεψη και για τη συντήρηση. Η συγκεκριμένη μπάρα ήταν φθαρμένη, ήταν με βάση τις πραγματογνωμοσύνες που έχουμε κάνει, σε λάθος ύψος, εξείχε ένα σίδερο με αποτέλεσμα όταν το αυτοκίνητο προσέκρουσε στο συγκεκριμένο σημείο, αντί να το κρατήσει η μπάρα, πέρασε στο αυτοκίνητο το σίδερο, σκοτώνοντας τον τραγουδιστή» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Το ένα σίδερο δεν ήταν στη θέση του, δεν ήταν ομοιόμορφα φτιαγμένη η κατασκευή. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη που έχουμε ανάλογες περιπτώσεις και η ευθύνη, βάσει αρμοδιοτήτων, αλλάζει ανάμεσα στους Δήμους και στην Περιφέρεια» κατέληξε.

Πηγή: newsit.gr