Παπαευαγγέλου: “Να τηρηθούν πιστά οι οδηγίες για τα τεστ στα σχολεία”

σχολεία Γυμνάσια λύκεια δημοτικά

Τι τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα εφιστώντας την προσοχή σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Όπως είπε, αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά το πρώτο διάστημα που θα ανοίξουν τα σχολεία επειδή θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι και έτσι θα εντοπίζονται ασυμπτωματικοί φορείς. «Μετά από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων, εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας», συμπλήρωσε και κάλεσε σε πιστή τήρηση των οδηγιών για τα τεστ στα σχολεία.

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία. Στόχος να διεξαχθεί ομαλά η διά ζώσης εκπαίδευση χωρίς διακοπές, τόνισε η καθηγήτρια κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία στη χώρα μας.

Σήμερα η φιλοσοφία λειτουργίας των σχολείων άλλαξε ριζικά είπε η κ. Παπαευαγγέλου, κάνοντας σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές και αναφέρθηκε στη διαθεσιμότητα των εμβολίων και τον εμβολιασμό ικανού πληθυσμού που συμβάλλει στην προστασία από τον ιό.

Το πρωτόκολλο προβλέπει συστηματικό τεστ των ανεμβολίαστων μαθητών και καθηγητών δύο φορές την εβδομάδα είπε και τόνισε πως δεν δικαιολογείται επιβάρυνση των παιδιών μας προς διάσωση των μεγαλυτέρων. Θα υπάρχει συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση στο σχολικό περιβάλλον, υπογράμμισε.

Η καθηγήτρια σημείωσε ότι είναι αυτονόητο ότι όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας θα εξακολουθούν να ισχύουν και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό ότι το τμήμα δεν θα κλείνει λόγω θετικού κρούσματος, αλλά θα ελέγχονται οι συμμαθητές τους και θα απομονώνονται.

Στόχος είναι να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των κρουσμάτων στα παιδιά σχολικής ηλικίας τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως είπε, σήμερα τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης των εφήβων έχουν αυξηθεί σημαντικά. Είναι θετικό όπως τόνισε το γεγονός ότι 1 στα 4 παιδιά Λυκείου έχει εμβολιαστεί με μια δόση εμβολίου.

Για την εμπλοκή παιδιάτρων στον εμβολιασμό των παιδιών είπε πως ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *